Gazze’de İnsani Ara Uzatılıyor

featured

Gazze Şeridi’nde yaşanan gerginliğe kısa bir soluk getirecek yeni gelişme: Hamas, Katar ve Mısır’ın katılımıyla, “insani ara”nın 2 gün daha uzatılması konusunda mutabakata varıldı.

Katar Dışişleri Bakanlığı’ndan Açıklama

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Hamas ve İsrail arasındaki arabuluculuk çalışmalarının olumlu sonuç verdiğini ve “insani ara”nın iki gün daha uzatılmasına karar verildiğini duyurdu.

Hamas ve İsrail Yetkililerinden Doğrulamaı

Hamas, Katar ve Mısır ile yapılan görüşmeler sonucunda, “insani ara”nın iki gün daha sürdürülmesi konusunda mutabakata varıldığını teyit etti. İsrail’den de anonim yetkililer, bu uzatmayı doğrulayarak, bölgedeki gerginliğin hafifletilmesi yönünde atılan adımları desteklediklerini ifade ettiler.

Maariv gazetesinde yer alan haberlere göre, adı açıklanmayan bir İsrailli yetkili, her gün serbest bırakılacak 10 İsrailli esir karşılığında insani aranın uzatıldığını açıkladı.

Hamas’tan Yeni Esir Takası Girişimi

Hamas yetkilisi Halil el-Hayye, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna verdiği demeçte, kadın ve çocuklar dışında başka grupları da kapsayacak yeni bir esir takası mutabakatına varmak istediklerini belirtti. Bu mutabakatın detayları henüz netleşmiş değil.

Hayye, geçtiğimiz dört gün boyunca Gazze’nin kuzeyine ulaşan yardımlarda yaşanan aksaklıkları ve bu durumun önümüzdeki iki gün içinde telafi edilmesi gerektiğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin