Gazze’de Ateşkes Sona Erdi

featured

İsrail, “insani ara”nın ardından Han Yunus ve Deyr el-Belah kentlerine şiddetli hava ve deniz saldırıları düzenledi. Saldırılarda çocuklar ve kadınlar da dahil olmak üzere onlarca kişi hayatını kaybetti ve yaralandı.

İsrail savaş uçakları ve savaş gemileri, Gazze Şeridi’nin Han Yunus ve Deyr el-Belah bölgelerine şiddetli saldırılar gerçekleştirdi. Bu saldırılar, esir takası mutabakatı sonrasında gerçekleşti.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın bildirdiğine göre, İsrail savaş uçakları Han Yunus kentine şiddetli hava saldırıları düzenledi. Saldırılarda, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu onlarca kişi öldü ve yaralandı.

İsrail savaş gemileri, Gazze Şeridi’nin orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentinin kıyı bölgelerine ağır makineli tüfeklerle ateş açtı ve aydınlatma bombaları attı.

Gazze Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, İsrail saldırılarında kaybolan ve yaralanan kişilere ilişkin bilgi verdi. İsrail’in son saldırılarında onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı belirtildi.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırılar kapsamında 6.500 kişi kayboldu veya enkaz altında kaldı. İsrail ve ABD, bu saldırılardan sorumlu tutuluyor.

İsrail ile Hamas arasında gerçekleştirilen esir takası mutabakatı sonrası, “insani ara” verildi. Bu aranın sona ermesiyle İsrail, Gazze Şeridi’ne saldırılarını yeniden başlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin