G7 Zirvesi’nde Odak Ukrayna ve İsrail-Hamas Çatışmaları

featured

Japonya’nın 2023 Dönem Başkanlığı’nda gerçekleşen çevrim içi G7 zirvesi, dünya gündemiyle dolu olacak. Japonya Kabine Başsekreteri Matsuno Hirokazu, düzenlediği basın toplantısında, bugün çevrim içi G7 Liderleri Zirvesi’nin, “Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları ve İsrail-Hamas çatışmaları” gibi kritik meselelere odaklanacağını açıkladı.

Japonya Hükümeti, Orta Doğu’daki krizin çözümünde öncü bir rol üstlenmeyi amaçlıyor. Matsuno, G7 liderlerinin, “Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları, İsrail-Hamas çatışmaları ve yapay zeka gibi çeşitli konuları” ele alacaklarını belirtti.

Matsuno, “Uluslararası toplumu etkileyen önemli konuların tartışılacağını, daha önceki çalışmaların özetinin çıkarılacağını ve G7 işbirliğinin yeniden teyit edileceğini” ifade etti. Ayrıca, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in çevrim içi zirveye katılmasının planlandığını da bildirdi.

Japonya’nın Dönem Başkanlığı’nda bu yıl gerçekleşen yüz yüze G7 Liderler Zirvesi, Başbakan Kişida Fumio’nun ailesinin memleketi olan Hiroşima eyaletinde düzenlendi.

Özellikle Ukrayna lideri Zelenskiy’in sürpriz bir ziyareti, G7 ülkelerinin liderlerini Hiroşima’da bir araya getirmişti.

2024 yılında G7 Dönem Başkanlığı’nı devralacak olan ülke ise İtalya olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin