Çin, Kanada’nın “tehdit” iddialarını reddetti

featured

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, Kanada’nın bazı politikacıları ve medya kuruluşlarının, “Çin’in bir Kanadalı milletvekilini tehdit ettiği” iddiasının tamamen asılsız olduğunu, bunun ideolojik önyargıdan kaynaklanan siyasi bir oyun olduğunu belirtti.

Çin Uluslararası Radyosu’nun haberine göre Kanada Dışişleri Bakanlığı kısa süre önce bir Çinli diplomatın Çin’i eleştiren bir Kanadalı milletvekilini tehdit ettiği gerekçesiyle Çin’in Ottava Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırdı.

Mao Ning olağan basın toplantısında söz konusu olayı değerlendirdi.

Mao Ning, Kanada’nın Çin’in diplomatik misyonlarını normal bir şekilde yürütmesini asılsız bir şekilde eleştirdiğini ve Çin’in buna kararlılıkla karşı çıktığını vurguladı.

Mao, Dışişleri Bakanlığı’nın olayla ilgili Kanada’nın Beijing Büyükelçisi’ne ciddi girişimde bulunduğunu duyurdu.

Mao Ning, “Çin tarafından Mart 2021’de alınan ilgili Kanadalı milletvekillerine yönelik yaptırım kararı, Kanada’nın yalanlara ve yanlış bilgilere dayanarak sözde “Xinjiang insan hakları” sorunu bahanesiyle bazı Çin vatandaşlarına ve kuruluşlarına yaptırım uygulamasına bir karşılıktı. ” diye konuştu.

Çin’in Kanada’daki büyükelçiliği ve konsolosluklarındaki çalışanların her zaman uluslararası anlaşmalara uygun şekilde görevlerini yerine getirdiğine işaret eden sözcü, Çin’in kendi çıkarlarını korumak için gereken tüm önlemleri alacağının altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin