ABD’nin Rusya’ya Yaptırım Listesinde Türk Şirketleri de Yer Aldı

featured

Ukrayna’daki savaşın etkileri devam ederken, ABD Hazine Bakanlığı, Rusya’ya yönelik ambargonun ihlal edilmesine katkıda bulunduğu gerekçesiyle bir dizi yaptırım kararı aldı. İlk etapta Türk, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlarından oluşan yüzlerce kişi ve varlık yaptırım listesine dahil edildi.

ABD Hazine Bakanlığı, Ukrayna’daki savaşın devam ettiği şu günlerde Rusya’ya uygulanan ambargonun delinmesine katkıda bulunduğu öne sürülen 150’den fazla kişi ve kuruluşu yeni yaptırım listesine aldı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, yaptırım kararını açıklarken, “Rusya’nın Ukrayna’daki suçlarını finanse edip destekleyenlerin hesap verebilirliğini teşvik etmek için elimizdeki bütün araçları kullanmaya devam edeceğiz” dedi.

Çin yapımı silah ve teknolojilerin Rusya’ya tedarik edilmesine aracılık eden dört kuruluş ile dokuz kişilik bir şebekeye de yaptırım uygulanacağı açıklandı. ABD Hazine Bakanlığı’nın açıklamasına göre, söz konusu şebeke, ABD’nin askeri yaptırımlarını ve Çin’in askeri malzemeleri ihracatı kontrollerini aşma çabası içerisinde bulunuyordu.

Yapılan açıklamada, Türkiye merkezli bazı şirketlerin de yaptırım listesine alındığı belirtildi. Bu şirketler arasında Bosfor Avrasya İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Egetir Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Globus Turkey Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi, Kartal Exim Dış Ticaret Limited Şirketi, Konomar Gemi Elektrik ve Elektronik Limited Şirketi, Megasan Elektronik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi ve Özkaya Otomotiv Mamulleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yer aldı.

Türk Şirketlerinin İhlalleri

Bosfor Avrasya İç ve Dış Ticaret Limited Şirketi: Rusya merkezli üreticilere bilyalı veya makaralı rulmanlar dahil olmak üzere çeşitli ürünler gönderdi.

Egetir Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi: Rusya merkezli üreticilere 150’den fazla sevkiyat yaparak çoğunlukla bilyalı veya makaralı rulmanlar tedarik etti.

Globus Turkey Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi: Rusyalı üreticilere tantal kapasitörler gönderdi.

Kartal Exim Dış Ticaret Limited Şirketi: Avrupa, Asya, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada’dan tedarik ettiği teknolojik ekipmanları Rusya merkezli üreticilere gönderdi.

Konomar Gemi Elektrik ve Elektronik Limited Şirketi: Radyo navigasyon yardım aparatları dahil olmak üzere orta yüksek öncelikli ürünleri Rusya merkezli şirketlere göndermekle suçlandı.

Megasan Elektronik Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi: Diyotlar ve transistörler dahil olmak üzere birçok yarı iletken ürünü Rusya’ya göndermekle suçlandı.

Ozkaya Otomotiv Mamulleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi: Düzinelerce bilyalı veya makaralı rulman sevkiyatının yanı sıra yüksek öncelikli ürünleri Rusya merkezli üreticilere gönderdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin