Transformation NOW etkinliğinde dijital dönüşüm konuşuldu

featured

Global yetkinliklerini ve sektörel uzmanlıklarını, yerel deneyimle birleştiren NTT DATA Business Solutions Türkiye tarafından gerçekleştirilen Transformation NOW etkinliğinde dijitalleşme yolundaki stratejik adımlar tartışıldı. İş dünyasının önde gelen liderlerinin dijital dönüşüm yolculuklarının mercek altına alındığı zirvede sektörler ve iş süreçleri özelinde deneyim konuşuldu.

Birçok farklı sektörde kurulumların dijital dönüşüm yolculuklarına eşlik eden ve kurumsal iş uygulamaları alanında dünyanın önemli yazılımlarından SAP’nin en büyük uluslararası iş ortaklarından biri olan NTT DATA Business Solutions Türkiye oldukça önemli bir zirveye imza attı.

Transformation NOW adı verilen bu özel etkinlikte iş dünyasının önemli isimleri, teknolojinin evrimi, dijital dönüşümün hayatımız üzerindeki etkileri ve deneyim ekonomisinin yarattığı değer üzerine dikkat çeken konuşmalar gerçekleştirdi. Ayrıca günümüzün modern iş stratejilerinin dijital dönüşüm stratejileriyle kesişimi tartışılırken “dijital dönüşüm” kavramına farklı bakış açılarıyla ışık tuttular. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın özel konuşmacı olarak katıldığı Transformation NOW etkinliğinde, Okan Bayülgen, Serdar Turan, Demet Akbağ ve Yekta Kopan iş dünyasının liderlerinin yer aldığı oturumların moderasyonunu ve yönetimini gerçekleştirdi.

“Yurt dışındaki pek çok ülkeye ve şirkete ülkemizden destek veriyoruz”

Etkinliğin açılış konuşmasını NTT DATA Business Solutions Türkiye ve MENA CEO’su Dr. Bahri Danış gerçekleştirdi. “Geleceği Aydınlatan Yol: Güven, Tutku ve Çeviklik” başlığı altında mesajlar veren Dr. Bahri Danış, özellikle iş hayatında çevikliğin şirketlere kattığı değere ilişkin görüşlerini paylaştı. Dr. Danış konuşmasında“Biz aslında Japonya merkezli NTT Grup şirketiyiz. Her sene dünyanın en büyük ilk 65 şirketi arasında yer alan NTT Grup, 320 bin çalışanı ile faaliyet gösteriyor. Bugün sadece teknolojiden yıllık 21 milyon dolar ciro elde eden ve her yıl 3.6 milyar dolar Ar-Ge’ye bütçe ayıran oldukça büyük bir organizasyon. NTT DATA Business Solutions Türkiye şu anda 1620 kişilik bir teknoloji şirketi. Ekibimizle birlikte başarılarımızı temsil eden pek çok ödül aldık. SAP’nin iş ortakları ödüllerindeki birinciliklerimizin yanı sıra Bilişim 500’de özellikle son yıllarda Türkiye’nin en büyük analitik şirketi, Türkiye’nin en büyük ERP danışmanlık şirketi gibi ödülleri alıyoruz. Ayrıca SAP’nin Oscar’ları dediğimiz Pinnacle Ödülleri’nde de global çapta grubumuzun başarıları her sene tescilleniyor. Türkiye’deki bu başarılarımızın yanı sıra MENA Bölgesi’nin yönetim sorumluluğunu da üstlenmiş bulunuyoruz. Bir sene içerisinde pek çok farklı stratejik alanda elde ettiğimiz başarılarla MENA Bölgesi’nde çok farklı bir konuma geldik. Diğer bir değişim ise Türkiye’nin grubumuz tarafından bir teknoloji üssü olarak kabul edilmesi. Grubumuzun yurt dışındaki pek çok ülke merkezine ve global arenada faaliyet gösteren şirketlere destek veriyoruz,” dedi.

“Bilgiyi ve veriyi teknolojiden aldığımız güçle anlamlandırıyoruz”

NTT DATA Business Solutions Türkiye ve MENA Satış ve Pazarlama Genel Müdürü Fatih Irak ise dijital dönüşümün evrimine yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Fatih Irak konuşmasında, “Bizler her birimiz şirketlerimizi geleceğe taşıyacak sistemsel alt yapılarını kurmaya çalışıyoruz. Bilgiyi ve veriyi kullanarak teknolojiden aldığımız güçle ortaya bir anlam çıkarıyoruz. Bunun adına da dijital dönüşüm diyoruz ve her birimiz adeta tünelin ucundaki ışığı bulmak için tıpkı arkeologlar gibi çalışıyoruz. Ve oldukça başarılı sonuçlara ulaşıyoruz. Sadece 2021 senesi içerisinde 42 farklı S/4HANA projesini canlı kullanıma aldık. Geçtiğimiz 10 sene içerisinde Türkiye’nin lokomotif endüstrilerinden olan tekstil, perakende, otomotiv ve ilaç gibi kesintisiz üretim odağında faaliyet gösteren sektörlerde, global bilgi birikimlerimizi Türkiye’ye getirme hayalimizi gerçekleştirdik. Şimdi ise ciddi bir bilgi birikimi elde ettiğimiz bu endüstrilerin yanında telekomünikasyon, bankacılık, sigorta gibi pek çok yeni alanda yoğunlaşmayı hayal ediyoruz. Sadece 2021 senesinde 6 yeni RISE with SAP projesini hayata geçirdik. Gururla söyleyebilirim ki İstanbul’u dünyaya açılan bir AMS merkezi haline getirdik. İçlerinde BSH, Daimler, Coca Cola İçecek’in de bulunduğu Türkiye’deki çok uluslu şirketlere Türk danışmanlarımız ile destek veriyoruz. Aynı zamanda Türkiye’deki en büyük dijital dönüşümlerden biri olan Şişecam, finans sektöründe Akbank ve Yapı Kredi Bankası’nın dijital süreçlerini birlikte yönetiyoruz. Dünya’da SAP’nin Preferred AMS partner’ı olarak tanımladığı 3 iş ortağından biriyiz.

Volkswagen Arenada gerçekleştirilen etkinliğe SAP Genel Müdürü Uğur Candan, Amazon Web Services (AWS) Turkey Genel Müdürü Burak Aydın, CTO TFI Erman Karaca, Şişecam CIO’su Gökhan Kıpçak, SOCAR Dijital Transformasyon & Bilişim Teknolojileri Başkanı Hakan Irgıt, Zorlu Holding CIO’su Dr. Murat Zeren, Arçelik CIO’su Yekta Caymaz, Turkcell CMO’su Alper Ergenekon, Koçtaş Yönetim Kurulu Üyesi &CEO’su Devrim Kılıçoğlu, Hepsiburada İnsan Kaynakları Grup Başkanı Esra Beyzadeoğlu, Akbank Teknoloji ve Operasyon Genel Müdürü Yrd. Dr. İlker Altıntaş,

Defacto Online CEO’su Önder Şenol, McKinsey&Company Yönetici Ortağı Cengiz Ulubaş, İstanbul Midwood Film Stüdyoları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet San, Dentaş Genel Müdürü İdris Nebi Kayacan, Sahibinden.com CMO’su Nazım Erdoğan, Alarko Holding Digital Transformation & Innovation Direktörü Tal Garih, Allianz CIO’su Evren Ayorak değerli görüşlerini paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin