Insider Türkiye’nin İlk Yazılım Unicorn’u Oldu!

featured

Türk yazılım şirketi Insider, 121 milyon dolar yatırım alarak Türkiye’nin ilk yazılım unicornu haline geldi.

Unicorn şirket, piyasa değerlemesi 1 milyar doları aşan şirketleri ifade etmekte iken, Deacorn şirket ise, piyasa değerlemesi 10 milyar doları aşan şirketleri ifade etmektedir. Türkiye Insider ile birlikte 6. Unicornunu karşılarken, Trendyol gibi deacornu da bulunmaktadır. 2021 yılı raporlarına göre, Türk girişimcilik ekosistemi yatırımları son bir yıl içerisinde 9 katına çıkarak kendi rekorunu kırmış ve 1.5 milyar doları aşan değeri ile unicornları besleyecek projeler çıkmasını desteklemiştir.

Türkiye’nin ilk unicornu 1,8 milyar dolar değerleme ile Peak Games olmuştur. Öyleki Peak Games günümüzde Avrupa’nın en değerli 24. Unicornu olarak da isimlendirilmektedir. Peak Games’i takip eden şirket 2,6 milyar dolar değerlemesi ile Getir ve Türkiye’nin ilk deacornu ise 10 milyar dolar değerlemeyi geçen Trendyol’dur. Insider, Türkiye’nin 6. Unicornu olmasının yanı sıra yazılım alanında bu denli değerlenip unicorn haline gelen ilk şirket olarak alanında fark yaratmıştır.

Hande Çilingir önderliğinde, Arda Koterin, Okan Yedibela, Serhat Soyuerel, Muharrem Derinkök ve Sinan Toktay isimli 6 genç kurucu ortak tarafından hayata geçirilen Insider, Singapur merkezli bir Türk yazılım şirketidir.

Insider kurucu ortaklarından Hande Çilingir, 2016 yılında Microsoft tarafından ‘Yılın Başarılı Kadın Girişimcisi’, 2018 yılında ise Crunchbase tarafından dünyanın ABD dışındaki en iyi üç kadın CEO’sundan biri seçilmiştir. Hande Çilingir, “Aldığımız yatırımı, küresel genişlememizi hızlandırmak ve teknolojimizi geliştirmek için kullanacağız. Gelecek dört yılda 2 binden fazla yeni istihdam yaratmayı hedefliyoruz. Kadın mühendis istihdam etmek önceliklerimizden olacak” diyerek şirket hedeflerini kamuoyu ile paylaşmıştır.

Insider, Türkiye’den çıkıp tüm dünyaya teknoloji ihracında bulunması sebebiyle 4 sene üst üste Türkiye’nin en başarılı start-up’ı seçilerek yazılım sektöründeki konumunu sağlamlaştırmıştı. Geçtiğimiz yıllarda ise Sequoia Capital’dan Seri B ve Seri C turunu tamamlayarak 32 milyon dolarlık yatırım almış ve aldığı son yatırım ile beraber 1 milyar dolar değerlemeyi aşarak unicorn haline gelmiştir.

Gözde Ulukan tarafından yazılan Webrazzi haberine göre Insider’ın yapay zeka destekli Çok Kanallı Büyüme Yönetim Platformu, pazarlama uzmanlarının dijital kanallarını tek bir platform ile entegre etmesine, kullanıcı verilerinin birleştirilmesine, kullanıcıların gelecek davranışlarını makine öğrenimi destekli bir öneri motoruyla tahmin etmesine ve kişiselleştirilmiş deneyimler sunmasına imkan tanıyor.

15’ten fazla yapay zeka algoritmasına sahip olan platform, bu algoritmalar sayesinde müşteri segmentlerinin dönüşüm sağlama, satın alma ve kaybedilme olasılıklarına yönelik tahminlerde bulunarak; dijital pazarlama uzmanlarının müşteri deneyimlerini iyileştirmelerini sağlıyor.

 

Stj. Av. Selin Ceren Canbulut

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin