İyilik için Sanat Derneği 7. yılını kutluyor

featured

Evrensel bir değer olarak sanatın daha geniş kitlelere yayılması amacıyla güzel bir tesadüfle Leonardo da Vinci’nin doğum gününe denk gelen 15 Nisan’da kurulan İyilik için Sanat Derneği, 7. yıldönümü vesilesi ile Nişantaşı Hiref’te kutlama yaptı.

Türkiye’de sanatı anlamak, tanımak ve yayılımına katkıda bulunmak adına kurulduğu günden beri genç sanatçıların üretimlerine destek olduğu projelerle Türk çağdaş sanatçılarının sanat piyasasında hak ettiği yere ulaşmasına gayret gösteren İyilik için Sanat Derneği, Dünya Sanat Günü’ne de denk gelen 15 Nisan Cuma günü tüm paydaşlarının katılımıyla yeni yaşını kutladı.

“İyilik” ve “Sanat” dolu 7 Yıl

Proje geliştirme misyonunu gönüllülük esasıyla yerine getiren derneğin, yedi yıla pek çok ulusal ve uluslararası proje sığdırmayı başardığını ifade eden İyilik için Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selin Bozkurt, “Derneğimiz sanatla iç içe, yaratıcılık ve ilham dolu bir hayatı teşvik etmek ve genç sanatçılara ihtiyaç duydukları desteği vermek açısından kurulduğu günden bugüne geçen süre zarfında çok önemli bir mihenk taşı oldu. ‘İyilik için Sanat’ felsefesiyle çıktığımız yolda genç sanatçıların üretimlerine katkıda bulunmak adına pek çok projeye ve sergiye imza attık. İyilik için Sanat Derneği olarak; Pasajda Bir Yıl, Anadolu’dan İzlenimler, Atölye Cer, Alenen Sanat ve Sanat Elçileri gibi devam eden projelerimizle genç sanatçıların sanat izleyicisiyle ve koleksiyonerlerle buluşmasının önünü açmaya ve Türkiye’nin sesini uluslararası platformlarda duyurmak adına faaliyetler sürdürüyoruz. Bugüne kadar 348 Sanat Buluşması, 20 sergi düzenlemesi ile Contemporary İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı ve Artweeks Akaretler gibi ulusal fuarlar, Art Basel, Art Miami, Venedik Bienali, London Frieze gibi uluslararası fuarlar da dâhil olmak üzere 28 sergi katılımı ve 7 il ziyareti ile yüzlerce genç sanatçıya ulaştık,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin