Dünyaca tanınan seramik sanatçısının hayatı belgesel oldu

featured

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin desteğiyle yaşam bulan, Zuhal Demirarslan’ın yapımcılığını üstlendiği ve hazırlayıp sunduğu; Seramik Sanatçısı Alev Ebüzziya’nın belgeseli, usta sanatçının köklü ve ilham veren sanat yolculuğuna ışık tutuyor. 65. Yılını kutlayan Kale Grubu, “Benim Sanatım” adını taşıyan Füreya belgeselinden sonra, öğrencisi Alev Ebüzziya’nın 60 yıllık sanat yolculuğuna odaklanıyor.

Türk basın tarihine ışık tutan köklü bir ailenin üyesi olan sanatçı, binlerce yıldan beri var olan çanak formuna kendi üslubu ile yeni bir soluk kattı. Yaptığı ikonik çanaklarla dünyanın çok sayıda prestijli müzesinin yanı sıra, Danimarka ve İngiltere’deki kraliyet koleksiyonları ile Japonya İmparatorluk Sarayı’nda da yer alan sanatçı 1987’den bu yana çalışmalarını Paris’te yürütüyor.

Uluslararası kariyerinde dünyanın dört bir yanında sergiler açan, Danimarka ve Fransa’dan şövalyelik nişanı ile ödüllendirilen sanatçı Ebüzziya, 2021 yılında Türkiye Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’ne de layık görüldü. Eserlerinde mükemmelin değil, titreşimin peşinde olduğunu söyleyen sanatçı, çekimleri Paris’te gerçekleştirilen belgeselde, atölyesini merkeze alarak üretim sürecini ve sanat yolculuğunun hikayesini anlattı. Alev Ebüzziya belgeseli, 9 Nisan Cumartesi 18.15’te ve tekrarıyla 10 Nisan Pazar 11.15’te Ntv’de seyirciyle buluşacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin