Borusan Sanat, bahar programını açıkladı

featured

Borusan Sanat sezonun son çeyreğinde izleyicilerle buluşmaya devam ediyor. Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Zorlu Performans Sanatları Merkezi Turkcell Sahnesi’nde Gergely Madaras, Kerem Hasan ve Sascha Goetzel şefliğindeki üç ayrı konserde, piyano ikilisi Ufuk & Bahar Dördüncü, viyolonsel virtüözü Daniel Müller-Schott, soprano Ekaterina Siurina, mezzosoprano Elena Maximova, tenor Peter Sonn ve bariton Bogdan Baciu’yu ağırlayacak. Borusan Quartet ise Süreyya Operası’nda piyanist Can Çakmur ile buluşacak. Borusan Müzik Evi’nde ise Apostolos Sideris: Summation, Jonah Parzen-Johnson & Berke Can Özcan ve Uluslararası Caz Günü: The Cabin Crew konserleri üçüncü dönem etkinlikleri arasında yer alıyor.

Caz ve Akdeniz müziğini buluşturan proje

1 Nisan Cuma günü saat 21.00’da Apostolos Sideris, “Summation” adını taşıyan projesi ile Borusan Müzik Evi’nde izleyicisinin karşısına çıkıyor. New York’ta Lionel Loueke ve Rez Abbasi gibi gitarcılar, saksofoncu Seamus Blake ve piyanist Leo Genovese gibi birçok önemli caz sanatçısı ile çalışan Sideris, farklı müzik türlerine karşı ilgisiyle bilinen bir besteci ve bas sanatçısı. Ziad Rahbani, Savina Yannatou ve Ara Dinkjian ile aynı sahneyi paylaşan, 2013’te İstanbul’a yerleşerek Mesel adlı grubun kurucularından biri olan Sideris, Anadolu ve Ortadoğu ezgileri üzerine de çalışmalar gerçekleştirdi. 2019’da besteleri ve doğaçlama yaklaşımıyla dünya caz anlayışını sergilemeye odaklanan, caz ve Akdeniz müziğini buluşturan Summation Sideris’in müzik dünyasının bir temsili rolünde.

 Jonah Parzen-Johnson ve Berke Can Özcan ilk kez Borusan Müzik Evi’nde

Borusan Müzik Evi, 2 Nisan Cumartesi günü saat 21.00’da Jonah Parzen-Johnson ve Berke Can Özcan’ı ilk kez bir arada sahnesinde ağırlıyor. En son, geçtiğimiz yılın Kasım ayında Borusan Müzik Evi’nin izleyicileriyle buluşan Berke Can Özcan aylar sonra yeniden, bu sefer Parzen-Johnson ile yarattıkları deneysel müzik oluşumlarıyla izleyicilerine farklı bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

Borusan Sanat’ın tüm konserleri İçişleri Bakanlığı’nın ilgili genelgesi dahilinde maske kullanımı ve ayrıca salonların yarı kapasitesinde sınırlı kalarak mesafeli oturma düzeniyle devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin