Başkent’te “Blockchainden Sinemaya” konuşuldu

featured

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 28 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında “Blockchainden Sinemaya” konulu söyleşi yapıldı.

Blockhainden sinemaya giden yol

CSO Ada Ankara Mavi Salon’da gerçekleşen Sinema Söyleşileri dün, “Blockchainden Sinemaya” başlıklı oturumla devam etti. Gazeteci Bülent İpek’in moderatörlüğünde; Wideangle kurucularından oyuncu Umut Tanyolu’nun katılımıyla gerçekleşti. Başarılı isim Blockchain teknolojisinin sinema sektörüne yansıması hakkında bilgi verdi.

Öncelik: Şeffaflık

Blockchain teknolojisinin film endüstrisine entegrasyonu ile kurulacak yeni ilişkileri ve avantajları hakkında bilgi veren Umut Tanyolu, “Bu teknoloji her şeyden önce şeffaflığı sağlıyor. Güvene dayalı olmayan ve birbirlerini tanımayan iki veya daha fazla paydaşın etkileşim kurmasını sağlayan akıllı kontratlar, blockchain üzerinde çalışan belirli kurallara uyması gereken dijital anlaşmalar/programlar olarak tanımlanabilir. Bu sayede aracısız, güven tesisine gerek kalmadan blockchain üzerinden taahhütler verilebilir.  Bu ağ da çerçeveleri daha belli projeler geliyor,” dedi.

Kişiye özel çözümler gerekir

İnsan faktörü giren her duruma, kişiye özel çözümler üretmeniz gerekir. Sanat da böyle bir alan. Biz bunu finanse ederken projelere özel çözümler üretip kullanmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Söyleşi katılımcıların soru cevaplarıyla sona erdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin