Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri’nin ikincisi gerçekleştirilecek

featured

Yaşama geçirildiği 17 Nisan 1940 tarihinden bugüne kadar Türkiye’nin en önemli eğitim ve aydınlanma modeli olarak bilinen Köy Enstitüleri, kuruluşunun 82’inci yılında Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde 16-17 Nisan tarihlerinde Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde ikinci kez, “Fikir ve Kültür Günleri” adıyla gündeme taşınıyor.

Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri, geçtiğimiz yıl, köy enstitülerinin ilk kurulduğu yer olan “Hasanoğlan Köy Enstitüsü” ile Ayvalık’ta başlatılmıştı, bu yıl da etkinlik sadece Ayvalık’ta devam edecek. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, çağımız eğitim modellerinin sürekli tartışma konusu olduğu ve değişikliğe uğradığı bugünlerde Köy Enstitülerinin çok kısa sayılabilecek yaşam pratiğinin hâlâ özlenen bir eğitim modeli olarak tartışılmakta olduğunu söyledi.

İki gün boyunca devam edecek olan ve 16 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’de başlayacak olan etkinlik programının ilk gününde Prof. Dr. İlber Ortaylı ve Halk TV ana haber spikeri İrfan Değirmenci, Köy Enstitülerinin kuruluş felsefesini, kapatılışına kadar geçen tarihsel süreci masaya yatıracak. 17 Nisan Pazar günü ise tanınmış şair Ataol Behramoğlu, köy enstitülerinde kültür ve sanat konusunu gündeme taşıyacak. Behramoğlu’nun etkinliği saat 17.00’da başlayacak.

Fikir ve Kültür Günleri’nin programında 16 Nisan akşamı saat 20.00’da Yücel’in çiçekleri filminin ücretsiz gösterimi de gerçekleştirilecek. 17 Nisan günü Mazlum Çimen, Ayvalıklı sanatseverlerle buluşacak. Saat 20.00’da başlayacak olan konseri vatandaşlar ücretsiz olarak izleyebilecek.

Öte yandan Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri, köy enstitülerinin eğitime olan katkısını anlatmak, yerel coğrafi üretimin önemi adına, mahalle evleri ve kooperatifçiliğe verilen değerle bileşerek, öğrenerek, öğreterek, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in isteğiyle Ayvalık’ta yine ileriki yıllarda da devam edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin