140 yılı kapsayan akademik yayınlar kitaplaştırıldı

featured

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil’in de aralarında bulunduğu bir grup akademisyen, 1881-2022 yılları arasını kapsayan 140 yıllık döneminin çalışmalarını bir araya getirerek kitaplaştırdı.

EÜTF Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yiğit Uyanıkgil ile Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İzmir Kâtip Çelebi Tıp Fakültesinden öğretim üyeleri tarafından hazırlanan “Türkiye’de Histoloji ve Embriyoloji Alanında Yayımlanan Eserler (1881-2021 Arşiv Çalışması)” adlı kitap yayımlandı. Prof. Dr. Uyanıkgil, kaynak kitap özelliği taşıyan eseri EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a sundu. Prof. Dr. Uyanıkgil’i tebrik eden Rektör Budak, EÜTF’nin güçlü bir akademik kadroya sahip olduğunu hatırlattı. Egeli öğretim elemanlarının akademik başarıyla gurur duyduklarını söyleyen Rektör Budak, “Öğrencilerimizin iyi bir eğitim alması için hocalarımız var gücüyle çalışıyor. Yiğit hocamızın da içinde yer aldığı bir grup akademisyenin böylesine önemli bir eseri hazırlamaları histoloji ve embriyoloji alanındaki eğitime ciddi katkılar sunacak. Emeği geçen öğretim üyelerini tebrik ediyorum,” dedi.

140 yıllık dönem tarandı

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Prof. Dr. Uyanıkgil, “Hazırladığımız kitap, 1881-2022 yılları arasını kapsayan 140 yıllık dönemde histoloji ve embriyoloji alanları temel olmak üzere tıp, veteriner, diş hekimliği ve fen fakültelerinde bu alanda ders veren ve eğitim-öğretim etkinliklerinde fiilen çalışan bilim insanlarının yazmış olduğu kitap, atlas ve benzeri basılıp yayınlanmış eserlerin toplu halde bir arada bulunabileceği bir kaynak kitap özelliği taşıyor. Oldukça kapsayıcı eserin hazırlanmasında yoğun bir emek harcadık, kitaba katkı koyan Prof. Dr. Alp Can ve Prof. Dr. Meltem Kuruş ile bizlere her zaman destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür ediyorum,” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin