Adalet Bakanı, Yargıda Birlik Derneği’nde konuştu

featured

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yargıda Birlik Derneği’nin iftar yemeğinde dernek başkanı Birol Kırmaz, dernek üyeleri ve yargı mensuplarıyla bir araya geldi.

İftar sonrası konuşan Bozdağ, Ukrayna’da devam eden savaşın son bulması dileğinde bulundu, Türkiye’nin barışın sağlanması adına ortaya koyduğu çabaları dile getirdi.

Bozdağ, kurulduğu dönem itibarıyla Yargıda Birlik Derneği’nin tarihi bir misyon üstlendiğini belirterek, “Böylesi bir ortamda önce devlet, önce millet, önce anayasa, önce hukuk, önce kanun, önce yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı deyip ayağa kalkan bu ekibi yürekten alkışlıyorum,” dedi.

Bozdağ, Yargıda Birlik Derneği’nin çoğulculuğun temsili olduğunu ifade ederek, “Şimdi ittifaklar var biliyorsunuz. Bana göre ittifakların ilham kaynağı Yargıda Birlik’tir.” değerlendirmesinde bulundu.

“Yargının hakkını, hukukunu savunmak önce benim görevim”

Adalet Bakanı Bozdağ, Türkiye’nin hukuk devleti anlayışının güçlendirilmesi ve yargı mensuplarının liyakatinin arttırılması, adaletin tecelli etmesinin yargı mensuplarının vazifesi olduğunu belirtti.

Yargıya güven konusunda Türkiye’nin bulunduğu yerden çok daha ileriye gidebilecek durumda olduğunu vurgulayan Bozdağ, şöyle devam etti: “Daha atacağımız adımlar vardır. Bu adımları inşallah birlikte atacağız. Milletimizin adalete güven duygusunu arttırmak için önemli çalışmaların altına da bundan sonra daha titizlikle imza atmaya devam edeceğiz. Çünkü bu duygu güçlendikçe, Türkiye Cumhuriyeti Devleti daha güçlü olacaktır, Türk milletinin birliği ve dirliği daha muhkem olacaktır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin