Otokoç ve Birmot, tek çatı altında

featured

Otomotiv sektörüne yön veren iki marka güçlerini tek bir marka altında birleştiriyor. Otokoç ve Birmot, tüm faaliyetlerini Otokoç olarak devam ettirecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Otokoç ve Birmot, “Otokoç” adı altında birleşiyor. Söz konusu yeni yapılanmayla daha önce Otokoç ve Birmot altında yer alan tüm araç markaları ve hizmetler Otokoç bünyesinde toplanıyor.

Otokoç Otomotiv Perakende Genel Müdür Yardımcısı Uğur Güven, yaptıkları araştırmaların Otokoç ve Birmot gibi aynı hedefe sahip iki ayrı hizmet markasının tek bir isim altında birleşmesinin çok sayıda avantaj barındırdığını ortaya koyduğunu belirterek, “Koç Holding çatısının yarattığı güven ve bilinirlikle geçmişi 94 yıl öncesine kadar uzanan Otokoç’un işinin uzmanı, köklü ve saygın bir marka olarak konumlanması, hizmet verdiği diğer faaliyet alanlarından kaynaklanan güç ve çeşitlilik, yurt dışında da faaliyet göstermesi ve sektör sözcüsü olarak konumlanması ise söz konusu uygulamada karar kılınmasının diğer önemli rasyonelleri arasında yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye otomotiv pazarından yüzde 8’in üzerinde pay alan şirket, araç kiralama ve araç paylaşımı alanlarında da hizmet veriyor.

Açıklamada verilen bilgilere göre, Otokoç Otomotiv çatısı altında hizmet veren Birmot ve Otokoç’un tek bir isim altında birleşmesiyle birlikte Ford, Ford Trucks, Volvo, Fiat, Alfa Romeo, Jeep ve Maserati markaları Otokoç bünyesinde toplandı. Türkiye otomotiv pazarından yüzde 8’in üzerinde pay alan şirket, araç kiralama ve araç paylaşımı alanlarında da hizmet veriyor. Bugün dokuz ülkede 400’e yakın noktaya ulaşan ve Türkiye dışında Yunanistan, Macaristan, Ukrayna, Kuzey Kıbrıs, Kuzey Irak, Azerbaycan, Kazakistan ve Gürcistan’da araç kiralama hizmeti veren Otokoç Otomotiv, Avis Budget Group’un Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) bölgesindeki en büyük lisans ve yatırım ortaklarından biri olarak öne çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin