Altın güçlü görünümünü sürdürüyor

featured

Altın savaş fiyatlamasından etkilenmeye devam ederken dün yeşilde kapattığı bir günü daha geride bıraktı. 1928 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, gün boyu 20 dolarlık bir bant içerisinde hareket etti. Müzakereler için taraflar bir araya gelmiş olsa da henüz barış için bir adım atılmış değil. Müzakerelerin bir yenisi daha hafta başında yapılacağı duyurulurken, Rusya’ya karşı olan yaptırımlar sertleşerek devam ediyor. AB 7 Rus bankasını daha swift sisteminden çıkartma kararı alırken, Rusya tamamıyla finansal sistem dışına çıkartılmaya devam ediyor. Altın ise böyle bir ortamdan güçlü görünümünü sürdürürken, dünkü seansı 1936 dolar/onstan tamamladı ve yüzde 0,4 kazancı hanesine yazmış oldu.

Gümüş ise altının tersine kırmızıda bir günü geride bıraktı. 25,29 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, 25,18 dolar/onstan günü tamamladı ve önceki güne kıyasla yüzde 0,4 değer kaybı yaşadığı günü tamamladı.

Platin de günü artıda kapatan bir diğer kıymetli maden olurken, 1100 dolar/ons direncini aşamadığı bir günü yaşadı. 1076 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin, 1085 dolar/onstan günü tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,7 kazanç yazdı.

Paladyum 2663 dolar/ons seviyesinden başladığı seansta 2763 dolar/onsla seansı tamamladı ve yüzde 3,7 kazancı hanesine yazdı. Paladyum bu kapanışıyla birlikte üst üste dört işlem günü de artıda kapatmayı başarırken son 7 ayın en yüksek seviyesinde işlem görmeye devam ediyor.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda işlemler dünya fiyatlarının üzerinde seyretmeye devam ederken, işlem primlerinin geri çekildiğini gözlemledik. İşlemler 7 dolar/onsla gerçekleştiği günde hacim açısından güçlü sayılacak bir gün geride kaldı ve toplamda 2.369 kg altın, 17.630 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin