‘Otoniel’ lakaplı uyuşturucu kaçakçısının ABD’ye iadesi onaylandı

Kolombiya'da onlarca cinayet, adam kaçırma, suç örgütü kurma, uyuşturucu kaçakçılığı dahil 120 suçtan yargılanan suç örgütü Clan del Golfo'nun başındaki Otoniel'in ABD'de ülkeye uyuşturucu sevkiyatı yapmaktan yargılanacağı bildirildi.

featured

Yüksek Adalet Divanı Ceza Dairesi, uyuşturucu kaçakçılığı ve yasa dışı silahlı örgüt kurmaktan hüküm giyen Otoniel’i ABD’ye iadesini hiçbir koşul olmaksızın onayladı.

ABD Florida Güney Bölgesi Mahkemesi ve New York Doğu Bölgesi Mahkemesince 2 Kasım 2021’de iadesi istenen Otoniel’in suç dosyası kabarık olduğundan öncelikli olarak Barış ve Hakikat Komisyonu için Özel Yargı Yetkisine ifade vermişti.

Otoniel için 800 bin dolar ödül konmuştu

Ülkenin kuzeybatısındaki Necocli kasabasında, 23 Ekim 2021’de “Osiris” adı verilen operasyonda ele geçirilen Clan del Golfo örgütünün elebaşı Otoniel, asker ve polisin ortak operasyonuyla yakalanmıştı.

Kolombiya Devlet Başkanı Ivan Duque, Otoniel’in yakalanmasının, 2 Aralık 1993’te ölü ele geçirilen uyuşturucu baronu Pablo Escobar’dan bu yana örgüt elebaşlarına vurulmuş en büyük darbe olduğunu açıklamıştı.

ABD’nin, dünyanın en tehlikeli uyuşturucu kaçakçıları arasında gösterdiği Otoniel, bu ülkeye tonlarca kokain göndermekle de suçlanıyordu.

Otoniel, 2012’de operasyonda güvenlik güçlerince öldürülen kardeşi Juan de Dios’un yerine suç örgütünün başına geçmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin