Kosova hükümeti, barikatların kaldırılmasında ısrarcı

featured

Kosova Polis Teşkilatından yapılan açıklamada, güvenliğin sağlanması, kamu düzeninin korunması, Kosova Cumhuriyeti kurumlarının kararlarının uygulanması ile Mitrovitsa’nın kuzeyindeki durum ve gelişmelere göre emniyet tedbirlerinin alınması konusundaki taahhütlerini, yasal yetkiler temelinde sürdürdükleri belirtildi.

Hiçbir vatandaş ve yetkili yaralanmadı

Açıklamada ayrıca Mitrovitsa’nın kuzeyindeki yolların dün kapatılmasının ardından emniyet mensuplarına doğru dört kez silahla ateş edildiği, bir de patlama sesinin duyulduğu, ateşli silahla hiçbir vatandaş ve yetkilinin yaralanmadığı kaydedildi.

Kosova hükümeti, dün yaptığı açıklamada, ülkedeki Sırplar dahil herkese ulusal araç plakası ve kimlik zorunluluğu getiren ve bu nedenle Sırbistan’la krize neden olan kararı, 1 Eylül’e erteleme kararı almış, ancak bunun uygulanabilmesi için yollardaki engellerin 1 Ağustos itibarıyla kaldırılması gerektiğini duyurmuştu.

Sırbistan-Kosova krizi

Kosova’da yaşayan Sırplar dahil herkesin Kosova kimlik kartı ve plakasına sahip olması zorunluluğu getirileceğinin bildirilmesi üzerine Kosova’daki Sırplar, dün akşam ülkenin kuzeyindeki sınır geçişlerini kapatmıştı.

Kosova’da siren sesleri duyulurken, ülke polisi bazı yerlerden silah sesleri geldiğini ancak kimsenin yaralanmadığını bildirmişti.

Sırbistan, 2008’de tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova’yı kendi toprağı olarak görüyor.

Avrupa Birliği’nin (AB) arabuluculuğunda 2011’de başlatılan Belgrad-Priştine Diyalog Süreci, ilişkilerin normalleşmesini ve nihayetinde iki ülkenin birbirini tanımasını amaçlıyor.

Kosova ile Sırbistan arasındaki diyalog süreci, dün akşam yaşanan gerginlik gibi farklı nedenlerden sık sık kesintiye uğruyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin