Çinli temsilci: BM diplomatik çözüme katkı sağlamalı

featured

Genel Kurulu toplantıya çağıran karar 11 evet oyu ile kabul edildi. Rusya hayır oyu verirken, Çin, Hindistan ve Birleşik Arap Emirlikleri çekimser kaldı.

Çin’in BM Daimi Temsilcisi Zhang Jun, durumun daha da kötüleşmesini önlemek için tüm tarafların temkinli davranması gerektiğini söyledi.

Zhang, Çin’in Ukrayna krizinin barışçıl bir şekilde çözülmesine yardımcı olacak tüm diplomatik çabaları desteklediğini ve Rusya ile Ukrayna arasında mümkün olan en kısa sürede doğrudan diyalog ve müzakerenin gerçekleştirilmesini memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Zhang Jun, aynı zamanda Çin’in Avrupa ülkelerinin Rusya’yla Avrupa güvenlik sorunları üzerine eşit diyalog yaparak güvenliğin bölünmezliği ilkesiyle nihayetinde dengeli, etkili ve sürdürülebilir bir Avrupa güvenlik mekanizması oluşturulmasını desteklediğini vurguladı.

Güvenlik Konseyi’nin bölgesel barış ve istikrara, tüm tarafların genel güvenliğine odaklanarak Ukrayna krizinin çözümünde yapıcı bir rol oynaması gerektiğini vurgulayan Zhang Jun, BM’nin tüm eylemlerinin gerilimi hafifletmeye, diplomatik çözümleri hızlandırmaya ve çatışmaların şiddetlenmesini önlemeye yardımcı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin