Çin’de iki milyon tonluk uranyum rezervi bulundu

featured

South China Morning Post gazetesi, Çin Ulusal Nükleer Şirketi’nin ülke toprağının derinliklerinde çok büyük uranyum madeni rezervlerinin keşfedildiğini yazdı. Tahminler, rezervin iki milyon ton kadar olduğu yönünde, bu mevcut stokların 10 katına denk düşüyor. Ayrıca bu miktar Çin’i, nükleer yakıt konusunda dünyanın en zengin ülkelerinden olan en büyük rakibi Avustralya ile eşit düzeye getirecek.

Şu anda Çin’in bu değerli yakıt kullanımının ancak üçte biri kendi madenlerinden elde edilebiliyor. İhtiyacın geri kalan miktarı Avustralya, Kazakistan ve Kanada gibi ülkelerden tedarik ediliyor. Dolayısıyla, böyle bir keşfin yapılmış olması ülke için önem taşıyor. Ülkede, nükleer yoldan elektrik temini için 150 yeni reaktörün inşa edileceği biliniyor.

Öte yandan, Interesting Engineering’in işaret ettiği üzere, Çin’in söz konusu rezervi bulması yalnızca iyi bir jeostratejik haber olmakla kalmayıp bilim alanında da beklenmedik bir ilerleme potansiyeli oluşturuyor. Gerçekten de bu rezervin şimdiye değin görülmemiş bir derinlikte, 3 bin metre derinde keşfedilmiş olması, bu maddenin oluşma koşullarına ilişkin eldeki jeolojik bilgileri de altüst ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin