Windows 11 Yükseltmesinde 0x8007007f Hatası Nasıl Çözülür?

featured

Windows 11 işletim sistemine yükseltme yoluyla geçmek bir süredir mümkün. Ancak yükleme işlemi sırasında yaşanan bazı sorunlar raporlanmaya başladı. Microsoft, Windows 11 ile ilgili bilinen en az üç sorunu zaten kabul etmişti. Görünüşe göre bir kullanıcı grubunu etkileyen daha fazla yükleme sorunu var.

Windows kullanıcılarından gelen bilgilere bakılırsa, bazı kullanıcılar Installation Assistant (Kurulum Asistanı) aracılığıyla yükseltme yapamıyor ve “0x8007007f” hatasıyla karşılaşıyor. Bu sorunun temel kaynağı ise yükleyici, depolama alanı ve sürücüler için Windows 10 UAC izniyle ilgili gibi görünüyor. Neyse ki bu sorun için bazı geçici çözümler var.

Windows 11 “0x8007007f” Hatası Nasıl Düzeltilir?

Çoğu kullanıcı için Kurulum Asistanı’nı yönetici olarak çalıştırmak hatayı çözebiliyor. Aynı zamanda, hata mesajının belirli sürücülerin kurulu olmasıyla ilgili olması mümkün. 0x8007007 hatasını gidermek için cihazı yeniden başlatabilir veya yükleme işlemini yeniden başlatabilirsiniz. Yeni sürücüleri üreticinin web sitesinden manuel olarak da yükleyebilirsiniz.

Bu nedenle daha hızlı bir çözüm olarak Windows 11 ISO dosyasını indirebilir ve Dosya Gezgini üzerinden setup.exe’yi çalıştırabilirsiniz.

Öte yandan “Ox8COF0830 – ox2W03” gibi başka bir hata mesajı da var. Hata mesajı tam olarak şu şekilde: “Ox8COF0830 – ox2W03 SAFE_OS aşamasında, INSTALL_UPDATES işlemi sırasında bir hatayla başarısız oldu.

Yine bu sorunun kaynağı sürücülerle ilgili gibi görünüyor ve geçici bir çözüm mevcut değil. Bu veya buna benzer bir Windows 11 yükseltme sorunu yaşıyorsanız, ISO dosyalarını kullanabilir ve yükseltme yapabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin