Akşener: Merkez Bankası’nın bağımsızlığını önemsiyoruz

featured

TBMM (AA) – İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, sadece kur artışından dolayı, kamunun borcunun 225 milyar lira, özel sektörün borcu da 250 milyar lira arttığını belirtti.

Akşener, “Liyakatsizliğin, keyfiyetin ve cehaletin” Türk ekonomisine, son 10 gündeki maliyetinin, 500 milyar lirayı bulduğunu söyledi.

İYİ Parti olarak, Merkez Bankası’nın bağımsızlığını önemsediklerini ve bunu her fırsatta vurguladıklarını dile getiren Akşener, “Merkez Bankası yönetiminin bağımsızlığı ve güvencesiyle ilgili olarak, Yüce Meclis’e bir de kanun teklifi verdik. Teklifimize göre, Merkez Bankası başkanları, beş yıl süreyle atanabilecek, ve görev süresi dolmadan görevden alınamayacak. Çünkü, Cumhurbaşkanı’nın bir gece, rüyasında görüp, görevden alabildiği bir Merkez Bankası Başkanı’nın, görevini hakkıyla yapabilmesinden söz edemeyiz. O yüzden, süresinden önce görevden alınamamasını, hüküm altına alıp, görev güvencesi sağlıyoruz.” dedi.

Kanun teklifi ile ayrıca, Para Politikası Kurulu’nun üyelerinden birinin de, reel sektör temsilcisi olmasını sağladıklarını belirten Akşener, “TOBB’un önereceği üç adaydan birinin, Cumhurbaşkanı tarafından, Para Politikası Kurulu’na atanması hükmünü getiriyoruz. Bu vesileyle, kanun teklifimize, başta, sözde reformseven AK Parti ve küçük ortağı olmak üzere, Meclisteki tüm partilerin desteğini bekliyoruz.” diye konuştu.

“Kim ne derse desin, o sözleşme hala geçerli”

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesini eleştiren Akşener, kim ne derse desin, sözleşmenin hala geçerli olduğunu, sözleşmeden çekilme yönteminin de açıklanan kararın da hem hukuken hem de siyaseten geçersiz olduğunu iddia etti.

Kadınlar “O iş bitti.” demeden bu işin bitmeyeceğini dile getiren Akşener, “Sen ‘O iş bitti’ dediğinden beri 7 kadınımız öldürüldü. Söyle bakalım, o iş gerçekten bitmiş mi Sayın Erdoğan? O iş kadınlara musallat olan bu ahlaksızlık bitmeden bitmez. Kadınlar sokakta korkmadan yürümeden bitmez. Kız çocuklarımıza göz koyan sapıklar bitmeden bitmez. O iş kokuşmuş zihniyetiniz bitene kadar bitmez.” şeklinde konuştu.

Meral Akşener, konuşmasının bir bölümünde 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizm hastası Cemil Akşemsettinoğlu ve annesi Nevin Aktulga’yı kürsüye davet etti.

Aktulga, otizim hastalarıyla ilgili yazdığı kitabı Akşener’e hediye etti. Cemil Akşemsettinoğlu da kürsüde Öğrenci Andı’nı okudu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin