Bozcaada’nın içme suyu denizden karşılanacak

featured

Bozcaada Belediye Başkanlığı ile İlbank Genel Müdürlüğü’nce yaklaşık 4 yıldır çalışmaları devam eden ”Deniz suyunu arıtarak içme suyu temini” projesinde son aşamaya gelindi.

Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, belediye başkanlığının teklifi ile İlbank Bursa Bölge ve İlbank Genel Müdürlüğü’nün ortak çalışmasıyla sürdürülen projenin kredi tahsisinin onaylanarak ihale aşamasına gelindiğini bildirdi.

Ana kara ile su bağlantısı bir boru hattı ile sağlanan Bozcaada’da daha önce deniz hattında kopma yaşandığını ve bu durum adanın günlerce susuz kalmasıyla sonuçlandığına işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

”Devam etmekte olan Bozcaada içme suyu hatları yenilenmesi işi ile de deniz hattı dışındaki bütün isale ve şebeke boruları değiştirilmeye başlanmıştı. Ana karada bulunan içme suyu kaynağında oluşabilecek bir kirlenme ve/veya deniz hattında oluşabilecek bir arıza karşısında hiçbir yedek kaynağı bulunmayan adamız için çalışmalara 2017 yılında başlanmış, yapılan sondajlarla ada içinde sürdürülebilir bir kaynak bulunmadığı anlaşıldığından alternatif kaynaklara yönelinmiştir. Ters ozmos yöntemi ile arıtılacak olan deniz suyu, içme suyu kalitesine ulaştırılacak ve yenilenmiş şebeke üzerinden dağıtımı sağlanacaktır. Nadide değeri olan bu projede son teknoloji ile arıtılacak ve halkımızın evlerinde kullanıma sunulacak suyun memba kalitesinde olması, projeyi bir an önce hayata geçirmek için bizleri bir kat daha heyecanlandırıyor. Yaklaşık 28 milyon TL ön keşif bedeli belirlenen bu dev projede nihai bedelin %50’si SUKAP tarafından karşılıksız geri ödemesiz hibe olarak finanse edilecek, işin kalan %50’si belediyemiz tarafından yıllara sair ödenecektir. Zorunlu gereksinimlerde ana karaya en az bağımlı ve kendine yeten bir Bozcaada hedefi ile çıktığımız yolda atılan dev bir adımı daha sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Sırada belediye rüzgar enerji santralı var.”

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin