Piyasaların yönü

featured

BIST100…TCMB Faiz Kararı Sonrasında Haftalık Kayıplarını Geri Aldı… Borsa İstanbul’da BIST100 endeksi, TCMB’nin politika faizini sabit bırakma ve toplantı karar metninin para politikasında sıkı duruşun kararlılıkla sürdürüleceğine işaret etmeye devam etmesiyle birlikte Çarşamba günkü kayıplarını telafi ederek 1,444 puana yükseldi. %2.38 yükselişle günü tamamlayan endeks sanayi ve banka hisseleri öncülüğünde yükseldi. Yeni işlem günü öncesinde global tarafta risk nötr bir görünüm var. Asya Pasifik bölgesinde Güney Kore kayıplara öncülük ediyor. Dünkü yükselişin ardından hisse bazında kar realizasyonları görülebilir. Olası geri çekilmelerde 1,430 seviyeleri destek, 1,460 seviyeleri direnç noktası olarak takip edilebilir.

 

 

Şirket Haberleri… KCHOL… Koç Holding 2Ç21’de 3.2 milyar TL ile beklentilerin üzerinde kar açıkladı. BIMAS… BİM 2Ç21’de piyasa beklentisi 735 milyon TL’nin altında 725 milyon TL net kar açıkladı. TCELL… Turkcell’in 2Ç21’de net karı bir önceki yılın aynı dönemine göre %31 artış göstererek 1.1 milyar TL’ye yükseldi.

 

 

USDTRY… TCMB Faize ve Sıkı Duruş Mesajına Dokunmadı… TCMB piyasa beklentilerine paralel bir şekilde politika faizini %19 seviyesinde sabit tuttu. Toplantı karar metninde sıkı duruşun kararlılıkla sürdürüleceği ve politika faizinin enflasyonun üzerinde belirlenmeye devam edeceği mesajları korundu. Faiz kararı sonrasında Türk lirası dolar karşısındaki yükselişini sürdürdü. Dolar TL kuru dün 8.50 seviyesine kadar geriledikten sonra gelen tepki alımlarının etkisiyle 8.55 seviyelerinde dengelendi. Kısa vadede 8.35 seviyeleri destek noktası olarak takip edilebilir. Destek seviyesi üzerinde bulunan 8.50-8.60 aralığı üzerinde kalıcılığın sağlanması kurdaki yukarı yönlü baskının güç kazanmasına neden olabilir.

 

 

EURTRY… 10.06 Seviyelerinde… TCMB’nin faiz kararı sonrasında TL varlıklarda toparlanma gözlenirken, Euro TL kuru 10.01 seviyelerine kadar geriledikten sonra bugün 10.06 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURUSD… ABD Dolarındaki Yükseliş Hız Kesti… ABD’den gelen tüketici enflasyonu verisi sonrasında dolar 1 haftalık yükseliş trendine ara verirken Dolar endeksi 93 seviyesinin altına geriledi. ABD’de yıllık ÜFE %7.8 oldu (beklenti: %7.2).

 

 

XAUUSD… Tepki Alımlarıyla Yükseldi… Doların global bazda güçlü kalmasıyla birlikte ons altın zayıf bir görünüm sergiliyor. Bu haftaki kayıplarının ardından tepki alımlarıyla birlikte 1,750 $ seviyesinin üzerinde denge bulmaya çalışan altında 1,765 $ seviyeleri direnç noktası olarak takip edilebilir.

 

 

GLDGR… 480 TL Seviyesinin Üzerinde Dengelendi… Ons altında toparlanma çabaları ve Dolar TL kurunda düne göre hafif yükseliş eğilimiyle birlikte gram altın 484 TL seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

BRENT… Stok Verileri ve Delta Varyantı Endişeleri Takip Ediliyor… Delta varyantı kaynaklı endişelerle 70 $ seviyesinin altına gerileyen Brent petrol global petrol talebinin Delta varyantından beklenildiği kadar etkilenmeyeceği beklentileriyle tepki alımlarıyla karşılaştı. Brent petrol vadeli piyasalarda 70.5 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

S&P500… Tüm Zamanların En Yüksek Seviyelerinde İşlem Görmeyi Sürdürdü…ABD endeksleri rekor seviyelerde işlem görmeyi sürdürüyor. S&P500 endeksi dün %0.30 değer kazancıyla 4,461 puana yükseldi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin