Bankalar Deprem Sonrası Acil Durum Planlarını Gözden Geçiriyor

featured

Bankalar Deprem Sonrası Acil Durum Planları Üzerinde Çalışıyor

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya gibi illeri etkileyen büyük depremin ardından, Türkiye’deki bankalar acil durum planlaması konusunda önemli adımlar atmaya başladı. ABD merkezli finans ajansı Bloomberg’in haberine göre, Türk bankacılık devleri, birçok veriyi ve personeli başkent Ankara’daki ofislerine taşımaya yöneliyor.

Denizbank, Garanti BBVA, QNB Finansbank ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) gibi önde gelen bankalar, olası bir deprem durumuna karşı çeşitli yedek planlar üzerinde titizlikle çalışıyor. BANKALARIN YEDEK PLANI ANKARA

  • Denizbank’ın İstanbul’daki yönetimi, her birim için Ankara’da personel bulundurulmasını talep etti.
  • Bir başka kaynak ise, Ankara’ya taşınmak isteyen personeli teşvik etme planlarını açıkladı.
  • Banka, İstanbul’daki genel merkezinin daha küçük bir versiyonunu oluşturma üzerinde çalıştığını belirtti.

Denizbank, bu adımın amacını “İstanbul’u etkileyebilecek olası bir deprem sonrasında bankacılık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesini sağlamak” şeklinde açıkladı. QNB Finansbank ise, Ankara’daki genel müdürlük ekiplerini desteklerken, tüm şube ve banka binalarının depreme dayanıklı olmasını sağlamak için gerekli önlemleri aldığını duyurdu.

TSKB, personelinin bir kısmını, kiraladığı yeni ofis alanına taşımış durumda. Ancak banka, bu konu hakkında daha fazla yorum yapmaktan kaçındı. Garanti BBVA’dan bir kaynak, bankanın veri merkezini ve merkez ofisinin bir kısmını da Ankara’ya taşıdığını belirtti. Banka, yaptığı bilgilendirmede, “tedarikçilerinin, tesislerinin ve insan kaynaklarının bir kısmının deprem bölgesi dışında yedeklenmesini” sağladıklarını ifade etti.

MERKEZ BANKASI DA HAREKETE GEÇTİ

Habere göre, Merkez Bankası da İstanbul Finans Merkezi’nde inşa ettiği yeni binasına rağmen, birimlerdeki personelinin bir kısmını Ankara’ya geri çağırma kararı aldı. Bu plan, bir deprem durumunda faaliyetlerine devam edebilmek amacıyla oluşturulmuş durumda. Bu adımlar, Türkiye’nin bankacılık sektörünün dayanıklılığını artırmak ve olası felaketlerde hizmet kesintilerini en aza indirmek için önemli bir strateji olarak öne çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin