Kılıçdaroğlu Ekol TV’de Önemli Açıklamalarda Bulundu

featured

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekol TV’de gazeteci Armağan Çağlayan’ın konuğu oldu. Gündeme dair pek çok soruya içtenlikle yanıt veren Kılıçdaroğlu, CHP Kurultayı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. “Ben parlamentoya girdiğimde genel başkan olma düşüncem yoktu. Delegeler istediği için oldum. Eğer delegeler derse ki ‘Gelmen lazım arkadaş’ görev verirlerse o zaman bunu düşünürüm. Genel başkanlık sorumluluğu fazladır, kolay değildir. Bu tartışmaların dışında kalmak istiyorum. Partinin delegeleri vardır ve parti kendi geleceğini belirleyecektir.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan ile Görüşme İddiaları

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi ile görüşmek istediği yönündeki iddialara da açıklık getirdi. Doğrudan Erdoğan’dan gelen bir görüşme teklifi olmadığını, aracı bir kişi vasıtasıyla teklif geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Olursa da bunu doğru bulmuyorum ve kabul etmeyeceğim.” dedi.

Siyasetteki ‘yumuşama’ söylemleri üzerine de düşüncelerini paylaşan Kılıçdaroğlu, “Ben devleti soyan bir kişiyle neyin yumuşamasını yapacağım? Bu ülkeyi beşli çeteye teslim edenlerle neyi anlaşacağım?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun Önemli Notları

Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

  • “6 lider beraber yola çıktıysa ve oy birliği ile karar alacağız diye konuştuysak, liderlerin sözlerini tutması gerekiyordu. Ancak bu olmadı.”
  • “Anketler kazanacağımızı söylüyordu. Ama süreç, benim de düşünmediğim şekilde ciddi bir aşamaya geldi. Çok büyük saldırılara maruz kaldım. Ancak saldırılara karşı ‘Ne derseniz deyin biz buradayız’ mesajı vermek istedim. Bu benim kişisel kararımdı, reklamcıların değil.”
  • “Bizim altı okumuz sıradan altı ok değildir. Partimiz bu devleti kuran partidir. Dürüstlükten, ahlaktan, erdemden yanayız. İnançlı insanlarız ama inancımızı siyaset ve oy konusu yapmayız. Komşusu açken biz tok yatmayız.”
  • “Bunu geniş kitlelere anlatmamız ve aktarmamız lazım. Ancak bunu yeterince yapmamışız.”

Kılıçdaroğlu, muhalefet partisi olarak üzerlerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerektiğini belirterek, “Normalleşme ne demektir? Gerekirse masaya elinizi vurmalısınız. Biz gidip Erdoğan’a yalvardık mı? Emekliye ikramiyeyi mücadele ederek aldık. EYT’liler için ricada mı bulunduk?” diye sordu.

Demirtaş ve Sivil Siyaset Üzerine

Kılıçdaroğlu, Selahattin Demirtaş’la ilgili düşüncelerini de paylaştı. “Selahattin Bey’i dinç gördüm. Siyaset ile yakından ilişkili zaten. Sivil siyasetin olması gerektiğini söylüyor. Bu ülkede terörü istemiyor. Boşuna şu an içeride yatıyor. Hiç kimse siyasi görüşü nedeniyle hapse atılmamalı.” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin