Diyarbakır Ergani’de önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapmış 5 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Bu kişilerden biri olan Ramazan Kartalmış, önceden hakkındaki soruşturma kapsamında ifade vermek istediğini belirtmiş ancak evi polis tarafından basılarak gözaltına alınmıştır.
Avukatın İfade Çağrısı
Ramazan Kartalmış, Ergani Cumhuriyet Başsavcısı’nı ziyaret ederek hakkındaki soruşturma kapsamında ifadesi istendiği takdirde geleceğini ve üniversite sınavına hazırlanan kızının konu nedeniyle sorun yaşamamasını talep etmişti.
Gözaltına Alınma Süreci
Kartalmış’ın bürosunun Ergani Adliyesi’nin tam karşısında olduğu, özel durumunu anlatmasına rağmen sınav günü sabahı evinin basılarak gözaltına alındığı belirtilmiştir.
CHP Milletvekilinden Açıklama
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kartalmış’ın gözaltına alınmasıyla ilgili olarak yapılan uyarıların dikkate alınmamasını ve bu durumu kınadığını belirtmiştir.