Kitaplığın Açılışı ve Katılımcılar
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Sinan Alağaç Deneyimli Kafe’de yazar Mustafa Gazalcı’nın arşivinden bağışladığı kitaplarla oluşturulan “Mustafa Gazalcı Kitaplığı” yurttaşların hizmetine sunuldu. 6 bin 700 kitabın yer aldığı kitaplık, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın da katılımıyla açıldı. Ayrıca açılışa geçmiş dönem milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yurttaşlar da katıldı.
Mustafa Gazalcı’nın Konuşması
Kitaplığa adını veren Mustafa Gazalcı, açılışta yaptığı konuşmada, kitaplarının kentte halka hizmet vermesinden duyduğu mutluluğu dile getirerek, okumanın ve araştırmanın dünyanın en güzel eylemi olduğunu vurguladı. Gazalcı, kitaplıkta edebiyat, kültür, bilim, eğitim ve Köy Enstitüleri konularında zengin bir içerik sunulduğunu belirtti.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın Konuşması
Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ise konuşmasında, Mustafa Gazalcı’nın kitaplarının halka sunulmasının büyük bir onur olduğunu ifade ederek, kitaplığın oluşturulmasında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Ataç, kitaplığın genişletilmesi çalışmalarının da olduğunu belirtti.
Diğer Konuşmacıların Katkıları
Öğretmen, araştırmacı ve yazar İlyas Küçükcan ile Köy Enstitüleri ve Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı Başkanı Erdal Atıcı da açılış töreninde konuşarak kitaplığa katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından Mustafa Gazalcı Kitaplığı’nın açılışı yapıldı.