MetroPOLL Araştırma tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin Nabzı Nisan 2024” anketinde, seçim öncesi emeklilerin maaşlarına zam beklentisi ve etkisi incelendi. 17-24 Nisan tarihleri arasında 28 ilde, toplam 2.235 katılımcıyla gerçekleştirilen ankette, emekli maaşlarındaki bir artışın AK Parti’nin seçim sonuçlarına etkisi değerlendirildi.
Ankete katılanların %48,2’si emekli maaşlarına zam yapılması durumunda AK Parti’nin birinci parti olarak çıkacağını düşünürken, %45,9’u bu durumun gerçekleşmeyeceğini belirtti. Ankette fikri olmayan ya da cevap vermeyenlerin oranı ise %5,9 olarak kaydedildi.
Ankette elde edilen sonuçlar parti bazında da incelendi. AKP seçmeninin %66’sı zam yapıldığında partilerinin birinci parti olarak çıkacağını belirtirken, CHP seçmeninin %38,2’si zammın sonuçları üzerinde etkili olacağını düşündü. MHP seçmenlerinin %62,7’si, DEM Parti seçmenlerinin ise %31,6’sı zammın sonuçlarına etkisinin olacağını düşündü.
Özer Sencar’ın Paylaşımı: MetroPOLL’ün kurucusu Özer Sencar, anket sonucunu paylaşarak, “Ne CHP’nin beklenmeyen büyük zaferi ne de AKP’nin şok edici hezimeti hakkında iddialı yorumlar yapanların dikkatli olması gerektiğini” vurguladı.
Kaynak: Özer Sencar Twitter