Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan son açıklamaya göre, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Suudi Arabistan, Riyad’da karşı karşıya gelmesi beklenen Süper Kupa finali, yaşanan son dakika gelişmeleri sebebiyle iptal edildi. Açıklamada, maçın düzenlenmesine dair esasların ve kuralların, 20 Ekim tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Suudi Arabistanlı yetkililer arasında imzalanan bir protokolle belirlendiği bildirildi. Ancak, maç gününe yakın bir zamanda, iki kulübün protokole eklemeler yapma talebi, Suudi yetkililer tarafından kabul görmedi.
Bu açıklamada, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın, maç için sahaya Mustafa Kemal Atatürk’ün resimli tişörtleri ve sözlerinin yazılı olduğu pankartlarla çıkma isteğinin, Suudi yetkililerce reddedildiği ve bunun sonucunda Süper Kupa finalinin iptaline karar verildiği belirtildi.
İletişim Başkanlığı, bu maçın Riyad’da oynanma kararının hem kulüplerin hem de TFF’nin ortak kararı olduğunu vurguladı. Ayrıca, bu organizasyonla ilgili tüm kuralların, daha önceden hazırlanan protokol çerçevesinde şekillendiğine dikkat çekti.
Bunun yanı sıra, maçın iptali ve toplantıların yapılması sürecinde sosyal medyada ortaya çıkan yanıltıcı bilgiler ve ‘dezenformasyon kampanyaları’ hakkında uyarılarda bulunuldu. Kamuoyu bu tür yanıltıcı bilgilere itibar etmemesi konusunda uyarıldı.