Sarıyer’de Tarihi Ahşap Bina Yağışın Etkisiyle Çöktü

featured

İstanbul Sarıyer’de yaşanan olayda, kullanılmayan 3 katlı tarihi ahşap bir bina yağışın da etkisiyle çöktü. Şans eseri olay sırasında sokakta kimsenin bulunmaması, olası bir facianın önüne geçti.

Olay, Yeniköy Mahallesi Sarı Asma Sokak’ta saat 15.30 sıralarında meydana geldi. İddialara göre, kimsenin yaşamadığı metruk binanın çöküşü, büyük bir gürültüyle gerçekleşti. O an sokakta kimsenin bulunmaması, muhtemel bir trajedinin önüne geçti. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri hızla sevk edildi ve çevre güvenliği sağlandı.

Çöken binanın tarihi bir yapı olması nedeniyle, Anıtlar Kurulu tarafından inceleme yapılacağı öğrenildi. İncelemelerin tamamlanmasının ardından enkaz kaldırma çalışmalarının başlayacağı belirtildi. Şu an itibariyle binada yapılan incelemeler devam ediyor.

Sarıyer’de yaşanan bu olayın ardından, bölgedeki diğer benzer yapıların da güvenliği ve bakımı konusunda daha fazla dikkat edilmesi gerektiği vurgulanmaktadır. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, çöken binanın çevresindeki sokak geçici süreyle trafiğe kapatılmış durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin