Danimarka, 15 Rus istihbarat görevlisi hakkındaki kararı açıkladı

Danimarka, 15 Rus istihbarat görevlisini sınır dışı etme kararı aldı.

featured

Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Rus istihbaratçılarını sınır dışı etme kararını duyurdu.

Kofod, “Danimarka, Rusya’nın Kopenhag Büyükelçiliğinde görevli 15 Rus istihbaratçısını sınır dışı edecek” ifadesini kullandı.

Rusya ile diplomatik bağları korumanın kendilerinin çıkarına olduğunu vurgulayan Kofod, ancak Danimarka topraklarında “casusluk faaliyetlerinin” kabul edilemeyeceğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığı, Rusya’nın Kopenhag Büyükelçisi Vladimir Barbin’e de söz konusu kararı ileterek istihbaratçıların iki hafta içinde ülkeyi terk etmelerini istedi.

Öte yandan, Bakanlık, “Rusya’nın Buça’da Ukraynalı sivillere karşı uyguladığı vahşeti” şiddetle kınayarak “sivillere yönelik kasıtlı saldırıların bir savaş suçu olduğunu” ifade etti.

Fransa, Almanya ve Hollanda başta olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesi de ülkelerindeki Rus elçilik görevlilerini benzeri gerekçelerle sınır dışı etme kararı almıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin