Mekân içi tarım uygulamaları sektörünün 2026’ya kadar 24,8 milyar dolarlık bir hacme ulaşması bekleniyor. Blokzinciri ekosistemi, metaverse teknolojisinin de bu büyümede önemli bir payı olacağını savunuyor. Bu kapsamda Güney Kore merkezli kripto para girişimi, metaverse tarımını gerçek dünyadaki versiyonuyla birleştiren ilk projeyi duyurarak, küresel tarım ekonomisini desteklemede blokzinciri teknolojisini kullanmayı amaçlıyor.
Güney Kore’de oldukça yaygın olan mekân içi tarım uygulamaları, metaverse ve blokzinciri teknolojilerinin gücüyle sanal evrene taşınıyor. 2026’ya kadar toplam hacminin 24,8 milyar dolara ulaşması beklenen mekân içi tarımla ilgilenen birçok kişi, sürdürülebilir ve sorunsuz uygulamalar için en son teknolojileri tercih ediyor. Bu trendin farkında olan Güney Kore merkezli kripto para girişimi MetaRising, gerçek dünyada yapılan tarımla metaverse çiftçilik konseptini bir araya getiren projesini duyurdu.
Birleşmiş Milletler tarafından küresel satıcı olarak sertifikalandırıldı
Küresel tohum endüstrisinin, birkaç genetiği değiştirilmiş tohum üreticisi şirketin tekelinde olduğuna dikkat çeken proje ekibi, “Bu sebeple çiftçiler, aşırı pahalı tohumlara bağımlı hale geliyor. Kökleri 2019’a kadar uzanan kitle fonlama platformu Microtuber ise katma değeriyle ‘tarımın yarı iletkeni’ olarak tanımlanan tohumları şirketlerin tekelinden kurtarmak ve 80 milyar dolarlık küresel tohum pazarına ulaşmak için blokzinciri teknolojisinden yararlanmayı hedefliyor. Biz de MetaRising olarak uzmanlığımızı ve kaynaklarımızı bir araya getirerek Microtuber projesine öncülük ediyoruz. Bu kapsamda MetaRising projesi gıda arzı, karbon emisyonunun azaltılması ve iklim değişikliğinin önlenmesi konularına odaklandığı için kripto pazarında Birleşmiş Milletler tarafından verilen küresel satıcı sertifikasını almaya hak kazandı” açıklamasında bulundu.