Halka arz süreci kapsamında yatırımcılara sunulacak paylar için sabit 21,10 TL fiyat belirlendi. Bu adım, şirketin sermaye yapısını güçlendirme hedefiyle birlikte yeni yatırımlar için kaynak yaratmayı amaçlıyor. Onay süreci, Borsa İstanbul’da işlem görme yolundaki önemli bir dönemeç olarak değerlendiriliyor ve halka arz hazırlıklarının hız kazanmasını sağlıyor.
Toplam nominal değeri 176.000.000 TL olan halka arz paylarının 105.652.000 TL’lik kısmı bedelli sermaye artırımıyla 595.348.000 TL’den 701.000.000 TL’ye yükselen sermayeye karşılık geliyor. Kalan 70.348.000 TL nominal değerli paylar ise ortak satışı yoluyla halka arz edilecek. 1 TL nominal değere sahip/paylar yatırımcılara 21,10 TL sabit fiyattan sunulacak.
Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Burak Kutluğ, halka arz sürecine ilişkin; “SPK onayının bu büyüme yolculuğunda önemli bir eşik olduğuna inanıyoruz. Halk arz ile şeffaflık ve kurumsal yönetim standartlarımızı güçlendirirken, portföyümüzdeki güçlü ve gelir üreten varlıklar sayesinde yeni projeler için gerekli finansman altyapısını kurmayı hedefliyoruz.” ifadelerini paylaştı. Ayrıca, temettü dağıtan ve karını yatırımcılarla paylaşan bir GYO olarak akıllı büyümeyi sürdürecek bir stratejiyi benimsediklerini vurguladı.