Eski ABD Başkanının, Wall Street Journal ile yaptığı söyleşide Fed’in gelecekteki yönetimine dair olası adayları ve bu kişilerin geçmiş tecrübelerini gündeme getirdiği bildirildi. Kevin Warsh ve Kevin Hassett’in, Fed’in yeni başkanı seçimi sürecinde öne çıkan isimler arasında olduğuna işaret eden Trump, listenin başında Warsh’ın yer aldığını belirtti. İki Kevin’in de harika olduğuna vurgu yapan Trump, listeye bazı diğer nitelikli isimlerin de katılabileceğini ifade etti.
Warsh’ın faizleri düşürme yönündeki görüşlerini hatırlatan Trump, kendisiyle konuşulan diğer kişilerin de benzer bir tutum sergilediğini aktardı. Beyaz Saray’da düzenlenen bir imza töreni sırasında ise Fed’in faiz kararları konusunda nasıl bir rol üstlenmesi gerektiğine dair görüşlerini paylaşan Trump, en azından tavsiye niteliğinde bir etkiye sahip olmanın yeterli olabileceğini söyledi.
Trump, yaklaşan dönemde yeni bir Fed başkanı belirleneceğini ve bu süreçte Fed ile iletişimin ve tartışmanın önemli olacağını ifade etti. Söylediklerinin birebir uygulanması gerekmese de, bazı ölçüde yakın bir ilişkinin kurulmasının önemli olduğunu düşündüğünü belirtti.