Depremin vurduğu evinin hasar görmesinin ardından hayatını yeniden inşa eden Hakkı Ünal, emekliliğini maket gemi yapımına adayan bir ustaya dönüştü. 2 yıl aradan sonra atölyesini kuran Ünal, kardeşlerinden öğrendiği tekneleri andıran minyatür gemi tasarımlarını zamanla geliştirdi ve hayalini kurduğu gemileri tasarlamaya başladı.
Günlerini büyük ölçüde hobisiyle geçiren Ünal, üzerine yazı yazıp ışıklandırdığı özel parçalarla istek üzerine Türkiye’nin dört bir yanına bu gemileri gönderme başarısını gösterdi. 32 yıllık bir sürede yüzlerce maket üretmeyi başaran usta, deprem sonrası da bu işe olan bağlılığını sürdürdü ve siparişleri genelde 1-2 ay sonrası için teslim edebiliyor. Evindeki en büyük yardımcı ise eşi; birlikte yoğun talebe yanıt veren çift, boşa geçirmediklerini vurguluyor.
‘TÜRKİYE’NİN HER YERİNE MAKET GÖNDERDİM’ sözleriyle kendisini işine adayan Ünal, ağabeyinden öğrendiği ve cezaevindeki dönemde başlattığı bu tutkuyu, emeklilik sonrasında da sürdürüyor. 32 yıl boyunca ürettiği pek çok gemi maketiyle, depremden etkilenen Kayabaşı köyünün kırsalında yeniden hayat bulduğunu belirtiyor. İsteğe göre hazırladığı özel tasarımlar ise müşterilerinin beğenisini kazanıyor ve Türkiye’nin her köşesine ulaşıyor.
(DHA)