Minik Sanatçı Ömür Asaf Çöp’ün Hikayesi
Ordu’nun Akkuş ilçesinde yaşayan 7 yaşındaki Ömür Asaf Çöp, fizik tedavi sürecinde keşfedilen resim yeteneğiyle dikkatleri üzerine çekti. Doğuştan akciğer enfeksiyonu nedeniyle bacak kaslarını yönetme konusunda zorluklar yaşayan minik Ömür Asaf, bir ay önce Ünye Devlet Hastanesi’nde fizik tedaviye başladı. Annesi Sultan Çöp ile birlikte geçirdiği bu süreçte, minik sanatçının sanatsal dehası gün yüzüne çıktı. Tedavi sürecinin dördüncü katında sürdürdüğü bekleyiş esnasında, annesi Ömür Asaf’ın sıkıldığını fark etti ve ona boya kalemleri ile defter alarak zamanını daha verimli geçirmesini sağladı. Bu küçük dokunuş, Ömür Asaf’ın yaratıcı yönünün açığa çıkmasına vesile oldu.
“DEFTERLERİ BOYALAMAYA BAŞLAYINCA BİR ŞEYLER ÇİZDİĞİNİ FARK ETTİK”
Anne Sultan Çöp, oğlu Ömür Asaf’ın resim yeteneğini nasıl keşfettiklerini şu sözlerle anlattı: “Ömür Asaf, doğuştan akciğer enfeksiyonu ile mücadele ediyor ve bu durum bacak kaslarının yönetimini zorlaştırıyor. Bir ay önce Ünye Devlet Hastanesi’nde fizik tedaviye başladık. Hastane odasında beklerken canı sıkılmaya başladı. Ona boya kalemleri ve defter aldım. Defterleri boyalamaya başladığında, resim çizmeye de yöneldi. Bacaklarındaki rahatsızlık nedeniyle hareket etmeyi sevmiyor ama bu tedavi süreci oldukça iyi gidiyor. Kat hemşireleri, odadan geçtikçe Ömür Asaf’ın çizdiği resimlere hayran kaldılar. Resimler çoğaldıkça, hemşireler bu eserlerin herkes tarafından görülmesini istediler ve hastanenin alt katında minik bir sergi düzenlediler.”
“BU SANATSAL ÇALIŞMALAR ÖZEL YETENEK VE BECERİ GEREKTİRİYOR”
Ünye Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yılmaz Dündar, Ömür Asaf’ın sanatsal çalışmaları hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “Ömür Asaf, hastanemize geleli yaklaşık bir ay oldu ancak bu süreçte olağanüstü eserler ortaya koyduğunu gözlemledik. Biz de hastane olarak bu değerli eserleri sergileyerek diğer hastalarımızla paylaşmak istedik. Ömür Asaf ve onun gibi yetenekli çocuklara olan desteğimiz tamdır. Hastanemizde daha önce de farklı sergiler düzenlenmişti ancak bu tür sanatsal çalışmalar, özel yetenek ve beceri gerektirmektedir.”