1. Haberler
  2. Spordan
  3. Mustafa Kemal’in Askerleriyiz Tezahüratını Neden Unuttular?

Mustafa Kemal’in Askerleriyiz Tezahüratını Neden Unuttular?

featured

Uluslar B Ligi 4. Grup İkinci Maçında Coşku Doruğa Ulaştı

Uluslar B Ligi 4. Grup İkinci Maçında Coşku Doruğa Ulaştı

A Milli Futbol Takımımız, Uluslar B Ligi 4. Grup ikinci maçında İzlanda’yı İzmir’de 3-1 yenerek önemli bir galibiyet elde etti. Bu zafer, zor günlerde Türkiye’ye bir nebze olsun teselli verdi. İzmirli futbolseverler, tam da İzmir’in kurtuluşunun 102. yıl dönümüne denk gelen bu maçı büyük bir coşkuyla izledi. Stadyumu dolduran taraftarlar, hem Narin’in hem de şehitlerimizin acısını yüreğinde taşıdı.

Tribünlerdeki tezahüratlar, günün anlam ve önemine uygun bir şekilde yankılandı. İzmir Marşı söylenirken, “Ne mutlu Türküm diyene” ifadeleriyle coşku doruğa çıktı. Özellikle “Mustafa Kemal’ın askerleriyiz” tezahüratı, taraftarların ulusal duygularını en iyi şekilde yansıttı. Ancak ne yazık ki bazıları bu coşkuya duyarsız kaldı.

Yandaş Medyanın Sessizliği

Maçla ilgili haberlerde, Türk Bayrağı ile yapılan gösterilere ve İzmir’in kurtuluşuna az da olsa vurgu yapılsa da, iktidarın kontrolündeki medya, İzmir’de yükselen seslere kulaklarını tıkadı. Teğmenlerin yemin töreniyle başlayan tartışmaların ardından, İzmir Marşı ve Atatürk tezahüratları hakkında tek kelime edilmedi. Bu durum, kamuoyunda büyük bir tartışma yarattı. Kimisi bunu kasıtlı bir suskunluk olarak değerlendirirken, kimisi de basının tarafsız bir şekilde haber yapmaktan uzak olduğunu öne sürdü.

Montella İzmir’e Hayran Kaldı

A Milli Takım’ın teknik direktörü Vincenzo Montella, İzmir’de oynamaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti. Maç sonrasında yapılan açıklamalarda, tribünlerin coşkusunu öven Montella, “Bu galibiyetle bu özel güne katkıda bulunduğumuz için çok mutluyuz. Bu gün yalnızca İzmir için değil, tüm Türkiye için anlam taşıyor. Otelden stada kadar taraftarlarımız sürekli yanımızdaydı ve bu galibiyette onların da büyük payı var” dedi.

Gürsel Aksel Stadyumu’nda İkinci Maç

Göztepe’nin maçlarını oynadığı Gürsel Aksel Stadyumu, 14 Haziran 2022’de 2-0 kazanılan Litvanya karşılaşmasından sonra A Milli Takım’a ikinci kez ev sahipliği yaptı. İzlanda karşısında elde edilen 3-1’lik galibiyet, stadyumun atmosferini bir kez daha canlandırdı. 19 bin 700 kişilik stattaki coşku, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Futbolseverler, Gürsel Aksel’in millilerin daimi stadı olması gerektiğini vurgulayan mesajlar paylaştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin