Cristiano Ronaldo’nun 40. Yaş Günü ve Futbol Üzerine Düşünceleri
Portekiz’in efsanevi futbolcusu Cristiano Ronaldo, 5 Şubat’ta 40. doğum gününü kutladı. Doğum günü öncesinde bir İspanyol televizyonuna verdiği röportajda, futbol tarihinin en iyi oyuncusu olduğunu iddia etti. Lionel Messi, son olarak Dünya Kupası’nı kazanarak birçok kişi tarafından daha üstün bir oyuncu olarak görülse de, Ronaldo kendini farklı bir perspektiften değerlendiriyor.
Ronaldo bu konuda, “Ben tarihin en iyisiyim. Nokta. 920 ya da 925 golle bitirsem de fark etmez. Eğer 1.000 gole ulaşırsam harika olur ama olmazsa da sorun değil. Sayılar yalan söylemez. Ben en komple oyuncuyum. Pele’yi, Messi’yi, Maradona’yı tercih edebilirsiniz. Buna saygı duyarım. Ama ben en iyi ve komple oyuncuyum, buna inanıyorum. Hızlıyım, güçlüyüm, kafa vuruşlarım iyi, sol ayağım da var. Benden daha komple bir oyuncu yok,” şeklinde konuştu.
Duygularının Ardındaki Gerçek
Ancak, DailyStar’da yer alan bir habere göre, beden dili uzmanı Darren Stanton, Ronaldo’nun bu sözlerinin arkasında farklı bir duygu durumu olduğunu belirtti. Stanton, Ronaldo’nun röportaj sırasında gösterdiği beden dilinin, söyledikleriyle çeliştiğini ifade etti. Ona göre, Al-Nassr forması giyen süper yıldız, öfkeli ve güvensiz bir tavır sergiliyordu.
- Stanton, “Beden dili, söylediği sözlerle çelişiyor. Onun gerçekten kendisini en iyi futbolcu olarak gördüğüne inanmıyorum. Bu sadece bir savunma mekanizması,” dedi.
- Ronaldo’nun konuşurken sık sık göz kırptığını, omuzlarını silktiğini ve zoraki bir gülümseme sergilediğini belirten Stanton, “Gerçek duygularını saklamakta pek iyi değil. Söylediklerinin aksine, nasıl algılandığı konusunda derin bir güvensizlik hissediyor,” yorumunu yaptı.
Yeterince Takdir Görmediğini Düşünüyor
İspanyol El Chiringuito de Jugones’e konuşan Ronaldo, alçakgönüllü bir tavırdan uzak görünse de, Messi’nin MLS’e transferine de eleştirilerde bulundu. Ronaldo, ABD’deki ligin, Suudi Pro Ligi’nden daha zayıf olduğunu savunarak, ligler üzerinden performanslarını kıyasladı.
Stanton’a göre, Ronaldo bu süreçte yeterince takdir edilmediğini düşünüyor: “O gerçekten karışık duygular içinde. Röportaj boyunca öfkeli görünüyor. Saygı görmediğine inanıyor. Gözlerini kısması ve kaşlarını çatması, içinde bastırdığı bir öfkeye işaret ediyor. Göz kırpma sıklığında büyük bir artış var. Bu, kaygıyla bağlantılı bir durum. Omzunu tek taraflı silkiyor ki bu aslında umursadığı bir şeyi umursamıyormuş gibi gösterme çabasıdır. Ancak içten içe çok önemsiyor,” şeklinde sözlerine devam etti.