Okan Buruk: Hakemden Korktum!

featured

Galatasaray, Alanyaspor Deplasmanında Kritik Bir Zafer Elde Etti

Lider Galatasaray, Alanyaspor deplasmanında 1-0 geriye düştüğü maçı, ikinci yarıda attığı gollerle çevirmeyi başardı. Teknik direktör Okan Buruk, karşılaşmanın ardından önemli açıklamalarda bulundu. İşte Buruk’un açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

‘STRES VAR MI? VAR’

Okan Buruk, “Kritik bir maç oynadık. Böyle önemli karşılaşmalarda bir stres var mı? Evet, var. Maça aslında iyi başladık. Gabriel Sara’yı sağda başlatarak Frankowski’nin önünü açmayı hedefledik, ancak rakibin dizilişi, üretkenliğimizi engelledi.” dedi.

Buruk, “Bu tür maçlar artık bizim için dönüm noktası. Maçlara başlarken stres var, evet. İlk 5-10 dakikada doğru işler yaptık ama sonrasında dizilişimizi kaybettik. İlk bölümde topla oynama oranımız yüksekti ve saha içerisindeki parselizasyonumuz iyiydi. Ancak, dizilişimizi kaybettikten sonra savunmada fazla oyuncu bıraktık. Rakip genellikle 4’lü savunma yapıyordu ama bu sefer 3’lü savunma ile oynadılar.” şeklinde devam etti.

‘YENİ GELENLER ADAPTE OLUYOR’

Buruk, “İkinci yarıda 2-1’den sonra 3-4’ü bulma fırsatımız vardı. İkinci yarıdaki performansımız bizi mutlu etti. Eğer 3-4’ü bulabilseydik, psikolojik olarak daha iyi bir duruma geçebilirdik. Cuma günü Antalya ile oynayacağımız maça odaklanacağız. Yeni transferlerimiz var ve onlar da takıma adapte olmaya çalışıyor. Bu süreçte buraları kazanarak geçmek ve değişiklikleri doğru yaparak daha fazla gol atmak hedefimiz.” diye ekledi.

‘YUNUS YÜZDE YÜZ DEĞİL’

Yunus hakkında da konuşan Buruk, “Yunus, takımımızda farklı bir oyuncu profiline sahip. Barış, Roland ve Ahmed’e göre daha farklı bir oyun tarzı var. Topu alıp oyun kurabilen bir yetenek. Ancak, ağrıları var ve elinden gelenin en iyisini yapmak istiyor. Ona 45 dakika oynatabileceğimizi söyledik. Bugünkü 45 dakikada iyi işler çıkardı, ama henüz yüzde yüz değil. Yüzde yüz olmasa bile, takımımız için ne kadar önemli ve değerli olduğunu çok net bir şekilde gösterdi.” ifadelerini kullandı.

‘SARI KARTLI OYUNCULARA DİKKAT ETTİM’

Buruk, “İkinci yarıda sarı kartlı oyunculara dikkat ettim. Hakemin çok sayıda sarı kart göstermesi beni endişelendirdi. Ahmed, hiçbir şey yapmadan sarı kart gördü ve bu şekilde cezalı duruma düştü. İkinci sarıdan kırmızı kartı önlemek için dikkatli olmak zorundaydım.” dedi. Ayrıca, “Koridor girişindeki kalabalık da dikkat çekiciydi. Eleştirmek istemiyorum ancak orada bir şey yokken bir karışıklık yaşandı.” diye ekledi.

‘OSIMHEN SAHADA OLUNCA…’

Buruk, takımın motivasyonu hakkında şunları söyledi: “Bazen takımı uyandırmak gerekiyor. Ben de oyuncularla konuştum. Rakibin pozisyon olmadan öne geçmesi bizi rahatsız etti. 1-1’den sonra sakin ve güvenli bir oyun sergiledik. Bazı bölümlerde uzun toplar oynamaya başladık. Osimhen sahada olunca, oyuncuların aklında ona uzun top atma düşüncesi oluyor. Oysa ki, daha kısa çözümler varken bu opsiyonları yaratmaya çalışıyoruz. Bunu daha fazla kullanabilirdik. İkinci yarıda uyandığımız ve oyuna girdiğimiz bir maç oldu.” dedi.

Son olarak Buruk, “Mayıslar bizim! Taraftarımızla kenetlenerek şampiyonluğa ulaşacak takım biziz!” diyerek, takımına olan güvenini bir kez daha vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin