1. Haberler
  2. Sanattan
  3. Denizli’nin Şiir Yolu: 21 Mart Dünya Şiir Günü Festivali ile Edebiyata Yolculuk

Denizli’nin Şiir Yolu: 21 Mart Dünya Şiir Günü Festivali ile Edebiyata Yolculuk

featured

Denizli’de Dünya Şiir Günü Festivali

Denizli, 21 Mart Dünya Şiir Günü’nü özel bir festivalle coşku içerisinde kutlamaya hazırlanıyor. Pamukkale Filarmoni Derneği’nin öncülüğünde, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Şiir Otel’in iş birliğiyle hayata geçirilecek olan etkinlik, Türkiye PEN Merkezi Yönetimi, CazKedisi Dergisi ve Denizli Mimarlar Odası’nın değerli katkılarıyla zenginleştirilecek. UNESCO tarafından 1999 yılında kabul edilen Dünya Şiir Günü, bu yıl da şairleri onurlandırmak ve şiir geleneğini yaşatmak amacıyla anlam dolu bir şekilde kutlanacak. Denizli Şiir Festivali, 22-23 Mart tarihleri arasında iki farklı kültür mekânında gerçekleştirilecek.

FESTİVALİN ONUR KONUĞU HİLMİ YAVUZ

Bu yılın Dünya Şiir Günü Bildirisi’ni kaleme alma onuru, Türk edebiyatının önemli isimlerinden usta şair Hilmi Yavuz’a verildi. Festivalin açılışı, 22 Mart Cumartesi günü saat 15.00’te Denizli Şiir Otel’de gerçekleştirilecek. Açılış töreninde, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale Filarmoni Derneği Başkanı Prof. Okan Bölükbaşı ve Türkiye PEN Başkanı Zeynep Oral, katılımcılara hitap ederek bu anlamlı günün önemine dair düşüncelerini paylaşacaklar.

Festival boyunca, Hilmi Yavuz’un yaşamına ve sanatına ışık tutan “Ben, Bizzat Kendim…” adlı belgesel film gösterimi yapılacak ve bu değerli sanatçıya onur ödülü takdim edilecektir. Bunun ardından, şairler Haydar Ergülen ve Vural Bahadır Bayrıl, “Hilmi Yavuz Şiirinde İmgenin Büyüsü” temalı bir söyleşi gerçekleştirecek. Festivalin ilk günü, konuk ve Denizlili şairlerin şiir dinletileriyle sona erecek.

ŞİİR VE MÜZİK BİR ARADA

Festivalin ikinci günü, 23 Mart Pazar günü saat 15.00’te Denizli Mimarlar Odası Cüneyt Zeytinci Salonu’nda başlayacak. Bu özel etkinlikte, Denizlili ünlü ozan ve mimar Cengiz Bektaş’ın sanatı ve mesleki kimliği, Pamukkale Filarmoni Derneği Genel Sekreteri Murat Erdem tarafından derinlemesine ele alınacak.

Festivalin en dikkat çekici bölümlerinden biri ise, “Bir Çocukluk Masalı” temalı müzikli şiir dinletisi olacak. Bu etkinlikte, Zafer Muhlis Uslu’nun özgün besteleri eşliğinde, şair Halim Yazıcı’nın eserleri dinleyicilere sunulacak. Festival, Denizli’nin yerel ve konuk şairlerinin şiir sunumlarıyla son bulacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Pamukkale Filarmoni Derneği Başkanı Prof. Okan Bölükbaşı, tüm etkinliklerin ücretsiz olduğunu vurgulayarak, tüm sanatseverleri bu anlam dolu buluşmaya davet etti. Şiirin özgürleştirici gücüyle Denizli’yi kültürün başkenti yapma kararlılığı, festivalin en güçlü mesajlarından biri olarak öne çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin