Yarından İtibaren Uygulama Başlıyor: IBAN ile Para Transferinde Aranacak Yeni Şartlar

featured

Akıllı Telefon ve Dijital Bankacılık Güvenliği

Akıllı Telefon ve Dijital Bankacılık Güvenliği

Akıllı telefonların kullanımının artmasıyla birlikte, bankacılık işlemleri de hızla online platformlara taşınmıştır. Ancak bu durum, dolandırıcıların dijital bankacılık uygulamalarını hedef almasına zemin hazırlamıştır.

Son yıllarda bankacılık uygulamalarına izinsiz bir şekilde erişim sağlayan ve kullanıcıların haberi olmadan kredi tahsilatı ya da para transferi gerçekleştiren kişilerde dikkat çekici bir artış yaşanmıştır. Bu durum, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nu (BDDK) yeni düzenlemeler yapma ihtiyacı hissettirerek harekete geçirmiştir.

IBAN’a Para Transferinde Yeni Dönem Başlıyor

Bankacılık uygulamaları üzerinden gerçekleştirilecek para transferleri (Havale, EFT) için birçok bankada benzer prosedürler uygulanmaktadır. Kullanıcılar, tanımlı bir telefon üzerinden mobil bankacılık uygulamasına giriş yaparak işlem gerçekleştirebilmektedir. Ancak, bu durum ilerleyen dönemlerde para transferi yaparken ek bir onay gerekliliğinin ortadan kalkmasına yol açmaktadır.

Bu durum, akıllı telefon kullanıcılarını dolandırıcılık için kolay hedef haline getirirken, hesaplara erişimi ve para transferini güvence altına almak amacıyla yeni bir ‘çift adımlı doğrulama’ uygulaması devreye girecektir. Bu değişiklikle birlikte, kullanıcılar bankacılık uygulamalarına tanımlı telefonlarından giriş yapsalar bile, para transferi sırasında ek bir SMS onayı almak durumunda kalacaklardır.

Yarından İtibaren Uygulama Başlıyor: IBAN ile Para Transferinde Aranacak Yeni Şartlar

Bu yeni güvenlik önlemi ile birlikte, üçüncü bir cihaz üzerinden banka hesabına erişim sağlansa bile, bakiyenin farklı hesaplara aktarılmasının engellenmesi ve böylece güvenliğin artırılması hedeflenmektedir.

Yarından İtibaren Geçerli Olacak

Bu düzenleme için geçtiğimiz aylarda bankalar ile temas kurulduğu ve yeni uygulamanın detaylarının aktarıldığı belirtilmiştir. Hazırlıklarını tamamlayan bazı bankalar, bu yeni uygulamayı yarından itibaren müşterilerinin kullanımına sunacaklardır.

BDDK, söz konusu hazırlıkların teknik aşamasının tamamlanması amacıyla bankalara ek süre verirken, ilerleyen aylarda ‘çift adımlı doğrulama’ uygulamasının tüm bankalar için zorunlu hale geleceği belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin