Türkiye’nin İhracat Şampiyonu Gıda Devi Krizle Yüz Yüze

featured

Pakun Üretim Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Konkordato Talebi

Pakun Üretim Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.'den Konkordato Talebi

Borsa İstanbul’da işlem görmek üzere Ekim ayında Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) halka arz başvurusunda bulunan Pakun Üretim Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, yalnızca 3 ay içinde konkordato talebinde bulunarak dikkatleri üzerine çekti.

Mahkeme 3 Kişilik Heyet Oluşturdu

Samsun Asliye Ticaret Mahkemesi, 17 Ocak’ta aldığı kararla şirket hakkında 3 ay süreyle geçici mühlet kararı aldı. Bu süreçte, Pakun’un mali tablolarını incelemek üzere 3 kişilik bir konkordato komiser heyeti görevlendirildi. Heyette bağımsız denetçi ve mali müşavir Fuat Kubilay, mali müşavir Deniz Eroğlu ve hukukçu Bülent Köksal yer aldı.

Türkiye’nin En Büyük 500 Şirketi Arasında

Samsun merkezli olarak faaliyet gösteren Pakun, Türkiye’nin 81 iline yayılmış ürün yelpazesiyle sektörün önde gelen markalarından biri konumunda. Şirket, Fortune 500’ün 2023 listesinde 478. sırada yer alarak, ülkenin en değerli şirketleri arasında kendine sağlam bir yer edinmiştir. Pakun’un 2023 yılı boyunca net satış tutarı 3 milyar 844 milyon 138 bin lira olarak açıklanırken, 55,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiği ve Türkiye’nin en çok ihracat yapan 1000 şirketi arasında bulunduğu öğrenilmiştir.

Pakun Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Durgun, halka arz başvurusu sonrasında yaptığı açıklamada, elde edecekleri gelirle yeni yatırımlar yapacaklarını belirtmişti. Ancak, şirketin ucuz finansmana erişimde yaşadığı zorluklar ve Türkiye’deki ekonomik koşullar ile uygulanan para politikaları nedeniyle konkordato talep etmek zorunda kaldıkları öğrenildi. Durgun, daha önceki bir açıklamasında, yüksek üretim kapasitesine sahip olmaları ve ihracat başarılarıyla Pakun’un Türkiye’nin köklü sanayi kuruluşları arasında yer aldığını vurgulayarak, “SPK’nın onayına bağlı olarak halka açık bir şirket olma yolundaki ilk adımımızı attık. Un sanayindeki 51 yıllık deneyimimizle geldiğimiz bu noktada halkımızı da şirketimize ortak etmekten büyük mutluluk duyacağız” ifadelerini kullanmıştı.

İflas İçin Heyet Raporu Belirleyici Olacak

Konkordato komiser heyetinin hazırlayacağı rapor, Pakun’un finansal geleceği açısından kritik öneme sahip olacak. 3 aylık geçici mühlet süresinin sona ermesinin ardından, Nisan ayında mahkemenin vereceği yeni kararda, komiser heyetinin sunacağı rapora göre kesin mühlet süresinin uzatılabileceği ya da ekonomik taahhütlerin yerine getirilmemesi durumunda şirket hakkında iflas kararı alınabileceği bildirilmektedir.

Türkiye'nin İhracat Şampiyonu Gıda Devi Krizle Yüz Yüze

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin