İki Ülke, İki Bakan, İki Destek: Küresel İşbirliği Hikayesi

featured

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın Paylaşımına Tepkiler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal medya platformunda yaptığı “Seviyorsan git evlen bence” paylaşımı, birçok kullanıcıdan tepki topladı. Bu durum, Bakan Mahinur Göktaş’ın Yunanistan Sosyal Uyum ve Aile Bakanı Sofia Zacharaki ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından daha da gündeme geldi. İki ülkenin aile politikaları arasındaki belirgin farklılıklar, bu görüşme sırasında ortaya çıktı.

OECD Toplantısı ve Aile Politikaları

Bakan Göktaş, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) toplantısı için Paris’e gitti. Burada, Yunan mevkidaşı Zacharaki ile aileyi güçlendirme, doğum desteği ve sosyal yardımlar konularını detaylı bir şekilde ele aldı. Türkiye ve Yunanistan arasında doğum yardımları konusunda önemli farklar olduğu görüldü.

Doğum Yardımları Arasındaki Farklar

Yunanistan, doğum yardımlarında yılbaşında yaklaşık 400 Euro (14 bin 400 lira) zam yaparak bu yardımı 4 bin Euro’ya (144 bin lira) kadar çıkardı. Türkiye’de ise doğum yardımları, 300-600 lira aralığındayken, yılbaşında aylık 5 bin liraya kadar yükseldi.

  • İlk çocuk için: Yunanistan 2.400 Euro (86 bin 400 lira) verirken, Türkiye’de bu miktar sadece 5 bin lira (140 Euro).
  • Üçüncü çocuk için: Yunanistan 4 bin Euro (144 bin lira) öderken, Türkiye’de ise yıllık toplam 60 bin 480 lira (1.680 Euro) ödeniyor.

Türkiye’de, yıllardır ilk çocuk için 300 lira, ikinci çocuk için 400 lira, üçüncü çocuk için ise 600 lira ödeniyordu. Bu miktarlar, 13 Ocak 2025’te artırılacak olsa da, Yunanistan’ın verdiği yardımların yanına bile yaklaşamamaktadır.

Görüşme Sonrası Açıklamalar

Bakan Göktaş, Yunan mevkidaşı ile yaptığı görüşmenin ardından, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 14 Şubat Sevgililer Günü’nde yaptığı tartışmalı paylaşım hakkında sosyal medya kullanıcılarının tepkilerini hatırlattı. Bakan Göktaş, “Gerçekleştirdiğimiz ikili görüşmede dijital mahremiyet, demografik çalışmalar, ailenin güçlendirilmesi, kadınlara yönelik politikalar, çocukların korunması, engelli bireylerin topluma entegrasyonu, sosyal yardım ve sosyal hizmet alanlarında yürüttüğümüz programları değerlendirdik. 2024-2028 Eylem Planı ile aile yapımızı güçlendiriyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin