Elon Musk’ın TikTok Satın Alım Planları: Tartışmalara Nokta Koydu mu?

featured

Musk’tan TikTok Değerlendirmesi

“Welt Documentary” adlı YouTube kanalı, Elon Musk’ın 28 Ocak’ta katıldığı “WELT Ekonomi Zirvesi” oturumunun kayıtlarını paylaştı. Musk, çevrimiçi olarak katıldığı bu oturumda, ABD’de yasaklanma süreci belirsizlik içinde olan popüler video paylaşım uygulaması TikTok hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Musk, TikTok’u satın alma niyeti olmadığını açıkça belirterek, “TikTok için herhangi bir teklif sunmadım. Eğer bu uygulamanın sahibi olsaydım, bununla ne yapacağıma dair bir planım da olmazdı.” dedi. Ayrıca, TikTok’u kullanmadığını vurgulayan Musk, “Eğer sahip olsaydım, algoritmanın ne kadar zararlı ya da faydalı olduğunu belirlemek için çalışırdım. Uygulamanın daha faydalı ve verimli hale gelmesi için değişiklikler yapmanın yollarını arardım.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

ABD’de TikTok Tartışmaları

TikTok, 19 Ocak’ta bir Amerikan firmasına devredilmemesi durumunda ABD’de yasaklanmasını öngören bir yasa çerçevesinde, kullanıma kapatılmış ancak aynı gün yeniden erişime açılmıştır. Uygulamanın yanı sıra, CapCut gibi diğer platformlar da ülkede erişim engeli ile karşılaşmıştır.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, görevine başladığı ilk günde, bu yasa çerçevesinde uygulamanın yasaklanmasının 75 günlüğüne askıya alınması talimatını içeren bir kararname imzalamıştı. Trump, TikTok’un yasaklanmasından yana olmadığını belirtirken, uygulamanın yasaklanmaması için %50’sinin ABD’li bir şirkete devredilmesini talep etti. “TikTok konusunda satma veya kapatma hakkına sahibiz. Bu kararı biz vereceğiz. Çin’in onayı da gerekli, ancak onların da onay vereceğinden eminim. Vermezlerse, Çin’e tarife koyarız.” değerlendirmesinde bulundu.

TikTok’un satışına dair artan ilgi doğrultusunda, birçok yatırımcı ve şirketin bu platformun satın alınması için teklif vereceği öngörülmektedir. Trump, 28 Ocak’ta bu aşamada bir “teklif savaşına” tanıklık etmek istediğini ifade etti. Bununla birlikte, Trump yönetiminin TikTok’un kapatılmasını önlemek adına veri güvenliği kaygılarına bir çözüm bulması gerektiği önemle vurgulanmaktadır.

Unutulmamalıdır ki, TikTok’un ana şirketi ByteDance, Çin merkezli bir firma olduğundan, ülke yasaları gereği kullanıcı verilerini gerektiğinde devletle paylaşmak zorundadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin