İş Leasing’ten İlk Sukuk İhracıyla Kaynak Çeşitlendirmede Yeni Adım
Türkiye’nin önde gelen finansal kiralama ve leasing şirketlerinden İş Leasing, stratejik büyüme hedefleri doğrultusunda önemli bir finansman adımı attı. İlk kez sukuk ihracı gerçekleştiren şirketimiz, bu önemli adımla birlikte sermaye yapısını güçlendirmeye ve finansman kaynaklarını çeşitlendirmeye devam ediyor.
İş Leasing Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi U. Şafak Öğün, yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:
- “Şirketimizin ilk sukuk ihracı ile birlikte, finansman kaynaklarımızı çeşitlendirmeye yönelik stratejik bir hamle daha gerçekleştirmiş olduk.”
- “Bu 3 yıl vadeli ve TLREFK endeksli sukuk ihracı, hem yatırımcılarımıza sürdürülebilir ve güvenilir bir getiri sunuyor hem de şirketimizin uzun vadeli finansman yapısını sağlamlaştırıyor.”
- “Aldığımız bu kaynakları özellikle KOBİ’ler ve reel sektörde faaliyet gösteren işletmelerimizin makine ve ekipman yatırımlarında kullanmayı planlıyoruz.”
Bu inovatif finansman yöntemi, İş Leasing’in finansal sürdürülebilirliğini artırırken, aynı zamanda reel sektörün finansmanına yeni bir soluk getiriyor. Şirketimizin bu adımı, sektördeki lider konumunu pekiştirirken, yatırımcıların ilgisini de çekmeye devam ediyor.