Yapay Zeka ve İnsan Hayatındaki Etkileri

featured

Yapay Zeka ve İnsan Hayatı

Yapay zeka teknolojisi, gelişimini sürdürürken toplum ve insan yaşamına önemli katkılarda bulunuyor. Artık birçok sektörde ve meslek alanında yapay zeka kullanımı yaygın hale gelmiş durumda. Eğitimden kültür sanata, sağlık hizmetlerinden finans sektörüne kadar birçok alanda özel olarak geliştirilmiş ve uzmanlaşmış yapay zeka araçları mevcut. İlginç bir şekilde, yapay zeka ile karpuz seçen ya da el falı baktıran bireyler de bulunuyor.

Bilişim Uzmanı Osman Demircan, Cumhuriyet TV‘de yapay zekanın insan hayatını kolaylaştırmak için neler yapabileceğini detaylı bir şekilde açıkladı.

Bilişim ve Yapay Zeka: Yeni Meslekler

Demircan, yapay zekanın bir psikolog gibi terapi yapabileceğini ve kişisel bunalımlarda danışılacak bir araç haline geleceğini belirtiyor. Ancak, henüz şizofreni gibi ciddi tedavi gerektiren psikolojik hastalıklara çözüm sunamadığını da vurguluyor. Yapay zeka, özellikle sayısal ve veri temelli işlerde yüksek başarı sağlayabiliyor. Bu bağlamda, yatırım danışmanlığı ve bankacılık gibi mesleklerin de yapay zeka tarafından üstlenilebileceğini ifade ediyor.

Ayrıca yapay zeka, sanat dallarıyla ilgilenen kişiler için de etkili bir eleştirmen olabilir. Demircan, yapay zekanın yaptığınız tabloyu ünlü ressam Van Gogh’un tarzında eleştirebileceğini belirtiyor. Bu durum, insanlar için daha az yargı barındıran ve daha rasyonel eleştiriler sunan bir alternatif sunuyor. Bu özellik, eleştiri almaktan hoşlanmayan bireyler için büyük bir fırsat yaratıyor.

Siyaset ve Yapay Zeka

Demircan, yapay zekanın şu anda siyaset tartışmalarına katılmadığını ve yorumsal bilgilerden kaçındığını aktarıyor. Bununla birlikte, bu tür tartışmaları gerçekleştirebilen yapay zeka araçlarının sayısının oldukça az olduğunu belirtiyor. Demircan, yalnızca birkaç yıl içinde çevirmenlik mesleğinin tamamen yapay zekalara devredilebileceğini öngörüyor.

Yapay zekanın iş kollarındaki etkisinin artması, iş ve hizmetlerin kalitesini düşürebilir. Bu noktada, reklam sektörünü örnek veren Demircan, insanların tasarladığı reklamların daha çok beğenildiğini ifade ediyor. İlk aşamada yapay zeka, insanların işini alabilir; ancak sonrasında ortaya çıkacak kalitesizlik ve tek tiplik nedeniyle insanların yapay zekanın işini geri alabileceğini belirtiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin