Maryland Üniversitesi’nden Yenilikçi Kamera Teknolojisi

featured

Maryland Üniversitesi’ndeki bir ekip tarafından geliştirilen Yapay Mikrosakkad Güçlendirilmiş Olay Kamerası (AMI-EV), akıllı telefonlardan robotlara kadar geniş bir alanda çığır açmaya hazırlanıyor. Bu yeni kamera, robotların dünyayı algılama ve tepki verme yeteneklerini geliştirerek, insan gözünün doğal odaklanma ve algılama süreçlerini taklit edebilecek.

İnsan Gözünün Hareketlerini Taklit Ediyor

İnsan Gözünün Hareketlerini Taklit Ediyor

Webtekno’nun aktardığı habere göre, AMI-EV adı verilen kameranın prototip testleri ve geliştirme aşamaları Science Robotics dergisinde yayımlandı. Kamera, insan gözünde gerçekleşen mikrosakkadik hareketleri taklit etmek için özel olarak tasarlandı. Araştırmanın lideri olan doktora öğrencisi Botao He, “Etkinlik kameraları, hareketli nesneleri izleme konusunda geleneksel kameralardan daha iyi performans gösteriyor ancak yoğun hareketli ortamlarda net görüntüler elde etmekte zorlanabiliyor. Bu durum, robotlar ve otonom araçlar gibi teknolojilerin doğru ve zamanında tepki vermesini engelliyor. Bu nedenle, insan ve hayvanların nasıl odaklandığını inceledik” şeklinde konuştu.

Ekip, AMI-EV’ye entegre ettikleri döner prizma mekanizması sayesinde mikrosakkad hareketlerini başarıyla taklit etti ve ışınları yönlendirdi. Ardından, prizma hareketini telafi eden bir yazılım geliştirerek kaydırılmış ışıklardan sabit görüntüler oluşturmayı başardı. Araştırmacılar, bu yeni kamera teknolojisinin robotik, savunma sistemleri, otonom araçlar ve akıllı telefonlar gibi çeşitli alanlarda büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtiyor.

  • AMI-EV’nin erken testlerinde, hareketleri doğru şekilde algılayıp şekilleri tanıma yeteneği dikkat çekici bulundu.
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin