TFF Başkanlık Seçiminde Sürpriz Sonuç: İbrahim Hacıosmanoğlu Kazandı

featured

TFF Başkanlık Seçiminde Sürpriz Sonuç

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçiminde İbrahim Hacıosmanoğlu’nun beklenmedik bir şekilde sandıktan birinci çıkması, büyük bir heyecan yarattı. Mehmet Büyükekşi’yi geride bırakarak TFF’nin yeni başkanı olan Hacıosmanoğlu, sadece 5 oy farkla kazanarak futbol dünyasında önemli bir değişimin kapılarını araladı. Bu durum, Sözcü TV’de yayınlanan Para Politika programında da geniş bir şekilde ele alındı.

Programın moderatörlüğünü üstlenen Ebru Baki, konuyla ilgili yorumlarını almak için Sözcü yazarı Murat Muratoğlu ve ekonomik uzman Prof. Dr. Öner Günçavdı’yı davet etti. İkili, seçim sonucunun AKP için ciddi bir darbe niteliği taşıdığını ifade etti. Günçavdı, “AKP açısından bu ciddi bir yenilgi. Böyle bir hatayı nasıl yaptılar bilmiyorum. Gördüğüm kadarıyla, Hacıosmanoğlu’nun adaylığına, biraz demokratik bir görüntü vermek için izin verildi. Tek kişiyle seçime gidilmesin istendi, fakat bu plan ters tepti. İnsanlar bu kadar müdahaleyi kabul etmek istemediler, ‘artık yeter’ dediler ve sürpriz bir sonuç çıkmasına neden oldular.” şeklinde konuştu.

Siyasetin Futbola Müdahalesi

Prof. Dr. Günçavdı, siyasilerin futbola müdahale etmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Bu, siyasete bir ders olmalıdır. Siyasetçilerin futbol işine girmesi kesinlikle doğru değil. AKP döneminde bu tür müdahaleler devreye girince, birçok kişi ‘AKP, futbolla insanları uyutuyor’ demeye başladı. Ancak geldiğimiz noktada, en büyük golü futboldan yedi.” dedi.

Erdoğan’ın Rolü ve Sonuçları

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu ise, “Sonuçta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Büyükekşi’yi işaret etmişti. Mehmet Büyükekşi’nin karşısında bir rakip vardı, ancak Erdoğan işaret edince bu kişi çekildi. Demokratik bir seçim olsun diye Hacıosmanoğlu gösterildi ve kazandı. Bir ülkenin özerk kurumlarına bu kadar müdahale edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. Mehmet Büyükekşi’yi işaret ediyorsun ve seçilmiyor. Şimdi ne olacak? Artık seni ciddiye almıyor insanlar, eski gücünde değilsin. ‘Hadi, artık yavaş yavaş’ demek bu. Eğer bir ülkenin Cumhurbaşkanı birini işaret ediyor ve o kişi seçilmiyorsa, sorun Cumhurbaşkanındadır.” diyerek durumu özetledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin