Galatasaray, Avusturya’da LASK Linz’e karşı oynadığı ilk hazırlık maçında 3-2 mağlup oldu. Teknik direktör Okan Buruk, maç sonrası yaptığı açıklamada takımının istedikleri seviyede olduğunu belirtti.
Okan Buruk, basın toplantısında, sezon hazırlıklarının 8. gününde olduklarını ve genç oyunculara şans verdiklerini vurgulayarak, “Görebildiğimiz kadarıyla faydalı bir maç oldu. Birçok genç oyuncuya süre verdik. Oyun ve tempo olarak istediğimiz yerdeydik. Her maçı kazanmak istiyoruz, bu maçı da kazanmak isterdik ama galip gelen rakibi tebrik ediyorum.” dedi.
Yusuf Demir’in kampa hazır olduğunu, Metehan Baltacı’nın ise 2 golle iyi bir performans sergilediğini belirten Buruk, Zaha’nın fiziksel olarak hazır olmadığını ancak önemli bir oyuncu olduğunu söyledi. Ayrıca, yabancı oyuncu sayısının azalmasıyla ilgili planlar yaptıklarını ve genç oyuncuları hazır hale getirmeye çalıştıklarını ifade etti.
Süper Lig ve Süper Kupa Maçı Ön Hazırlıkları
Okan Buruk, Süper Lig fikstürünü değerlendirerek, hiçbir maçın oynanmadan avantaja çevrilemeyeceğini belirtti. Geçen sezonki başarının devamını getirmek istediklerini ifade eden Buruk, 2. kampın önemine vurgu yaparak, 3 Ağustos’ta oynanacak Turkcell Süper Kupa maçına da değindi.
Maçlarda duran toplarda etkili olduklarını söyleyen Buruk, geçen sezonun son bölümünde ligde görev alan yabancı VAR hakemleriyle ilgili de konuştu. Türk hakemlerine güvenilmesi gerektiğini belirten Buruk, yabancı VAR hakemlerinin devam etmesi gerektiğini düşündüğünü ifade etti.